facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Bespaar op je autoverzekering met deze handige tips

augustus 09, 2024

Een autoverzekering afsluiten is nou niet bepaald het hoogtepunt als je net een nieuwe auto hebt gekocht. Maar leuk of niet, het moet toch gebeuren. In Nederland is het namelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten, zonder autoverzekering mag je helemaal niet de weg op. Maar je moet wel nog zelf kiezen welke autoverzekering het beste voor jou is en dat doe je natuurlijk het liefst zo voordelig mogelijk. Daarom vind je hier de beste tips om te besparen op je autoverzekering. 

Kies de juiste dekking  

Besparen op je autoverzekering is belangrijk, maar je moet wel zorgen dat je alsnog voldoende dekking hebt. Het is namelijk nog duurder als je schade maakt en die zelf moet betalen, dan kun je beter iets meer uitgeven aan de maandelijkse premie. Je kunt kiezen uit WA, WA+ of All Risk. Een WA verzekering is dus wettelijk verplicht. Je kunt er zelf voor kiezen om het uit te breiden met bijvoorbeeld een WA+ van Univé. Maar onthoud wel: hoe uitgebreider de dekking, hoe meer je betaalt. 

Bepaal je eigen risico 

Je eigen risico heeft ook invloed op de kosten die je maakt. Als je meer eigen risico betaalt, is je maandelijkse premie lager. Maar als er dan iets gebeurt, dan moet je ook meer zelf betalen. Het is voor jezelf belangrijk om af te wegen wat het beste bij jou past. Als je nog nooit een ongeluk hebt gehad en altijd voorzichtig bent onderweg, dan is een hoger eigen risico misschien wel een optie. Maar als je je eigen risico verhoogt, zorg dan wel dat je dat bedrag altijd achter de hand hebt in het geval dat er iets gebeurt. 

Hou rekening met de waarde van je auto 

Als je niet te veel wilt betalen voor je autoverzekering, dan moet je kiezen voor de verzekering die past bij de waarde van je auto. Een verzekering nieuwe auto is anders dan een verzekering voor een tweedehands auto. Natuurlijk wil je besparen, maar je moet het wel slim aanpakken. Anders is je maandelijkse premie laag, maar moet je de hoofdprijs betalen bij een ongeluk. Dat is natuurlijk financieel niet bepaald gunstig. 

Schadevrije jaren 

Een heel goede manier om te besparen op je premie is door schadevrije jaren op te bouwen. Hoe langer je rijdt zonder schade te maken, hoe minder je per maand betaalt. Dit heet een no-claimkorting. Je kunt dit zien als een soort cadeautje van de verzekering, omdat jij zo’n goede klant bent.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)