Omroep Venray is een publieke omroep die via de radio, televisie en haar website iedereen, maar vooral de inwoners van de gemeente Venray, voorziet van informatie, muziek en beelden.
Het is onze maatschappelijke opdracht de Venrayse samenleving te informeren en zo doende haar onderlinge verbondenheid te versterken. We hebben aandacht voor cultuur, sport, politiek, bijzondere evenementen, het verenigingsleven, bedrijven en vooral voor Venrayse mensen of ze nou bijzonder of juist heel gewoon zijn. Zeven dagen, vierentwintig uur zijn wij er om onze bijdrage te leveren aan een gezonde en betrokken Venrayse samenleving.
Omroep Venray draait vrijwel volledig op rond de tachtig vrijwilligers die graag radio maken, in de techniek of ICT werken of houden van besturen of organiseren. Op de bovenverdieping van de voormalige Dr. Poelsschool aan de Langeweg wordt gewerkt aan de kwaliteit van onze uitzendingen en programma’s. Wij beschikken daar over twee studio’s, technische ruimtes, een kantoor- en een vergaderruimte.
De nieuwsredactie verzamelt dagelijks het nieuws, gaat op zoek naar achtergronden en vraagt mensen naar hun ervaringen en opvattingen. Via de website en de dagelijkse
nieuwsuitzendingen delen zij de actualiteit met de luisteraar en de bezoeker. We maken audio- of videoportretten van Venrayse mensen, plekjes en evenementen. We zijn vaak op locatie aanwezig om verslag te doen van bijzondere gebeurtenissen in Venray en haar dorpen.
Op de redactie zijn 4 personen (deeltijds) actief, t.w.: Wim van Bracht, Jan Albers, Geert Arts, Bernie Hoevenaars en Diana Aengenend.
Het team techniek zorgt ervoor dat de ingewikkelde en kostbare apparatuur perfect werkt en goed wordt onderhouden. Het Informatie- en Communicatie-Techniek team heeft de verantwoordelijkheid voor het functioneren van alle hard- en software en de kwaliteit van de website. Er zijn aparte groepen actief om de programmering te regelen of het nonstop programma te maken.
Het Programma Beleidbepalend Orgaan ziet toe op een maatschappelijke verantwoorde programmering. Leidraad daarbij is de zogenaamde ICE-norm. Die houdt in dat 50% van de zendtijd moet worden besteed aan onderwerpen met een informatief, cultureel of educatief karakter. Alle informatie over de ICE-norm is te vinden op de site van het Commissariaat voor de Media. Het Commissariaat houdt namens de minister toezicht op de media in Nederland. Een energiek bestuur draagt zorg voor de organisatorische voorwaarden en een gezond financieel beleid. De verantwoordelijkheid voor de dagelijkse aansturing ligt bij het Hoofd Omroep en de teamleiders.
Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt zo doende Omroep Venray tot een professioneel bedrijf en een lokaal medium met een bovenlokale uitstraling. We presenteren ons graag in het openbaar en luisteren met veel plezier Venrayse evenementen op, maar u bent ook altijd welkom in onze studio’s aan de Langeweg. U zult merken dat we onze slogan waarmaken: