facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 23, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Zeven maal 50-jarig werkjubileum bij Marel Boxmeer

september 23, 2024

Op donderdag 19 september heeft Marel Boxmeer zeven bijzondere jubilarissen gehuldigd. Alle zeven zijn ze liefst 50 jaar bij Marel werkzaam.

Sinds 1974 zijn zij verbonden aan hetzelfde Boxmeerse bedrijf dat destijds nog Stork heette. Dit heuglijke en uitzonderlijke feit was aanleiding voor een uitgebreide gezamenlijke viering.  

Een 50-jarig werkjubileum is tegenwoordig een zeldzaamheid. In een tijd waarin werknemers regelmatig van werkgever wisselen, komt een ‘baan voor het leven’ bijna niet meer voor. Toch zijn er uitzonderingen, en Marel is daar een prachtig voorbeeld van. Het is tekenend voor het goede werkgeverschap van Marel dat mensen een halve eeuw met volle tevredenheid bij hetzelfde bedrijf blijven werken.

Volgens een woordvoerder van Marel zijn ongeveer 150 mensen uit de gemeente Venray werkzaam bij dit bedrijf. In totaal telt dit bedrijf ruim 1500 medewerkers die in meer dan 30 landen actief zijn.

Loyaliteit

Het getuigt van een werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd en ondersteund weten. De Marel-cultuur van respect en betrokkenheid zorgt voor sterke connecties en loyaliteit, waardoor medewerkers zich langdurig─tot zelfs 50 jaar!─thuisvoelen bij dit bedrijf. Bovendien toont het aan dat Marel op persoonlijk en professioneel vlak blijvend in medewerkers investeert, waardoor ervaring en expertise binnen de organisatie behouden blijven.

Feestelijkheden

Op 19 september rond het middaguur werden de families van Hein Annema, Riny Engels, Mathieu van Hal, John Hoffman, Wiel Nuijen, Toon Schaap en Kees Vloet feestelijk naar de ontvangsthal gebracht in een indrukwekkende stoet van limousines. Het management van Marel Boxmeer, in de personen van Roger Claessens, Anton de Weerd, Jeroen van Oers en Pieter Klaas Hopma Zijlema, reikte hierna de traditionele speldjes van verdienste uit. Na het felicitatie- en speechgedeelte rondden groepsfotosessies en familierondleidingen door de Marel-gebouwen het officiële programma af. De personeelsreceptie en het dinerbuffet bij Hotel Riche vormden de gezellige afsluiting van deze gedenkwaardige jubilarissendag.

350 jaar

Hein, Riny, Mathieu, John, Wiel, Toon en Kees vertegenwoordigen samen 350 jaar aan Marel-kennis en -ervaring op de afdelingen Manufacturing, Innovation en Prepared Foods. Op 15-jarige leeftijd begonnen met een leer/werktraject, hebben ze sindsdien een wezenlijke bijdrage geleverd aan de groei van de Boxmeerse machinebouwer. Met hun tomeloze inzet en passie voor het werk zijn zij uitgegroeid tot ware pijlers van het bedrijf, die Stork/Marel mede op de wereldkaart hebben gezet. En na 50 jaar dragen ze nu hun waardevolle expertise vol overtuiging over aan de jongere generatie. Marel is dan ook enorm trots op deze ‘Magnificent Seven’, die zich kenmerken door hun ongekende loyaliteit.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Marel Boxmeer
  • Bron artikel: Marel Boxmeer
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws