facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 22, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Nieuwe campagne voor Meldpunt Zorgwekkend Gedrag gelanceerd

augustus 22, 2024

Deze week is een nieuwe publiekscampagne gelanceerd om het landelijke meldnummer 0800-1205, het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag, onder de aandacht te brengen.

Dit meldpunt is er voor mensen die zich zorgen maken over iemand in hun omgeving die verward of onbegrepen gedrag vertoont, zonder dat er sprake is van een acute noodsituatie. Door te bellen met het meldnummer, krijgen zij advies van experts die kunnen helpen of hen doorverwijzen naar de juiste hulpinstantie.

Mensen die verward of onbegrepen gedrag vertonen, kampen vaak met complexe problemen zoals dementie, psychische aandoeningen, of sociale kwesties zoals schulden en dakloosheid. Hierdoor verliezen ze grip op hun leven en vragen vaak zelf geen hulp. Dit kan leiden tot overlast of onveiligheid voor hun omgeving, wat voor naasten en omwonenden moeilijke situaties kan creëren.

Vaak is de politie de eerste instantie die in dergelijke gevallen wordt ingeschakeld, maar zij zijn niet altijd de juiste partij om duurzame oplossingen te bieden. Door het meldpunt te contacteren, kunnen signalen sneller bij de juiste hulpverleners terechtkomen, wat de kans op passende ondersteuning vergroot. Het meldpunt biedt ook advies en praktische handvatten voor mensen die zich zorgen maken.

Meer informatie is te vinden op www.meldpuntzorgwekkendgedrag.nl.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Rijksoverheid
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws