facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 22, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Deurneseweg N270 nabij de A73 gaat op de schop

augustus 23, 2024

De N270 in Venray zorgt al jaren voor veel overlast en vaststaand verkeer. Daarom gaat ‘ie flink op de schop.

Vanaf maandag 26 augustus gaat de N270 (vanaf de rotonde in Oostrum tot aan industrieterrein De Brier) voor ongeveer 4 maanden in fases compleet dicht. Een grote klus, waar de Provincie Limburg samen met de gemeente Venray en Rijkswaterstaat aan gaan werken. Venray en omstreken zullen hiervan in het najaar veel overlast van ondervinden.

Hou daarom rekening met omleidingsroutes en stilstaand verkeer. Het wordt de komende maanden echt even doorbijten, dus…

- Werk zo mogelijk thuis;

- Ga eerder of later van huis of nog beter: pak de fiets;

- Plan je reis en volg de werkzaamheden via www.venray.nl/N270

Dit wordt gedaan om de leefbaarheid, verkeersveiligheid en verkeersdoorstroming te verbeteren en de regionaal-economische ontwikkeling te stimuleren.

Start werkzaamheden N270 Fase 1 (ten oosten van A73)

De N270 is in de periode tussen 26 augustus en 20 oktober afgesloten tussen de afrit A73 uit de richting Venlo en de rotonde bij de Witte Vennenweg/Mgr. Hanssenstraat. De aannemer gaat in deze periode de volgende werkzaamheden uitvoeren:

- De rotonde bij aansluiting De Blakt – de Hulst wordt vervangen door een kruispunt met verkeerregelinstallatie;

- De rotondes bij aansluiting Witte Vennenweg en de Nobelstraat worden gehandhaafd en opnieuw geasfalteerd;

- Realiseren van een nieuw, in twee richtingen te berijden, vrijliggend fietspad tussen De Germaan en de Newtonstraat, en de N270-kruising.

Fase 1 van de werkzaamheden

Werkzaamheden N270 Fase 2 (ten westen van A73)

Vanaf maandag 21 oktober gaat de aannemer starten met de werkzaamheden aan de N270 ten westen van de A73. In die periode zullen de oprit (richting Venlo) en de afrit (komende vanuit Nijmegen) afgesloten zijn. De volgende werkzaamheden zullen tijdens deze periode worden uitgevoerd:

- De westelijke op- en afrit van de A73 (vanuit Nijmegen) worden aangepast qua boogstralen;

- De bestaande fietstunnel nabij de Baggerweg wordt verplaatst;

- Het fietspad Swingpad vanuit ’t Brukske wordt aangepast en sluit aan op de nieuwe locatie van de fietstunnel.

Fase 2 van de werkzaamheden

Aangepaste fasering Leunen

Door omstandigheden is de planning en fasering van de landbouwroute aangepast. De Zuivelweg en de Albionstraat zijn voor de bouwvakantie gerealiseerd en zijn op enkele restpunten na klaar. Omdat vanaf 26 augustus de werkzaamheden op de N270 zelf starten, worden de resterende wegen (Molenhofweg, Laagriebroekseweg, De Locht) van de landbouwroute niet gelijktijdig aangepakt. Deze werkzaamheden worden in de planning doorgeschoven naar begin 2025.

Detailplanning wegen Leunen

Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden op de N270 informeert de Provincie Limburg te zijner tijd over de detailplanning van de resterende werkzaamheden van de landbouwroute.

Wilt u op de hoogte blijven van het project?

Naast de nieuwsbrief kunt u nu ook het project volgen via de Besix Omgevingsapp. Download gratis de Besix Infra Nederland Omgevingsapp in de App- of Playstore op uw smartphone. Zoek op: Besix Infra Nederland. Dan ziet u een blauw icoontje met wit logo. Dat is de app die u kunt downloaden. In deze omgevingsapp staat ook het project N270ViaVenray.

Vragen

Stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stel uw vraag via Whatsapp (06 - 57 49 05 91), met vermelding van uw naam en contactgegevens. Dan wordt contact met u opgenomen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Provincie Limburg
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws