facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 22, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Walk of Peace

augustus 14, 2024

Vorig jaar vond voor de eerste keer de Walk of Peace van het Mondiaal Platform plaats in Venray. Dit jaar wordt dit herhaald en wel op 14 september. De nationale vredesweek valt dit jaar van 14 t/m 22 september.

Vrede lijkt vanzelfsprekend, maar de realiteit is anders. Tijdens de nationale vredesweek laten duizenden mensen zien dat ze het anders willen en dat het anders kan.
Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog en hoe dit eruit ziet en tot stand komt, gaat iedereen aan. Blijvende vrede begint bij een inclusieve samenleving waarin ieder mens een stem heeft, ongeacht achtergrond of gender. Met een eerlijke en rechtvaardige verdeling van macht. Met zeggenschap voor lokale gemeenschappen. Met sterke democratische waarden en instituten.  

De Walk of Peace is een wandeling van en voor vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar op kunnen lopen.

Gestart wordt om 14.00 uur bij het vredesmonument op het Kennedyplein, lopen naar het Schouwburgplein waar gedichten voorgelezen zullen worden om vervolgens via de Grotestraat naar het gemeentehuis te lopen. Daar zal een kort woordje gesproken worden.

De Walk of Peace is niet gericht op een specifieke oorlog of situatie maar op Vrede in algemeenheid. De dresscode is wit! Er zijn een aantal Mondiaal Platform T-shirts beschikbaar.

Loop je ook mee? Iedereen mag aansluiten!

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Mondiaal Platform Venray
  • Bron artikel: Mondiaal Platform Venray
Gepubliceerd in Nieuws