facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 08, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Onderzoeksbureau geeft advies na "fietsproef" Centrum Venray

juli 16, 2024

De proef om fietsen in het centrum van Venray toe te staan, is geslaagd. Het betrokken adviesbureau adviseert om het voortaan overal toe te laten, ook in de Grotestraat, de belangrijkste winkelstraat. Dit bericht was te lezen in Limburger van maandag 15 juli.

De proef om fietsen in het centrum toe te staan is gestart in april van dit jaar. Adviesbureau “Verkeersduo” heeft na verder onderzoek en enquetes onder de bezoekers van het centrum geconcludeerd dat er geen belemmeringen zijn om in het gehele centrum fietsverkeer inclusief de Grotestraat toe te staan. Dit ondanks het gegeven dat het fietsverbod in de Grotestraat vaak genegeerd wordt.

Het parkeren van fietsen in de winkelstraten vindt het onderzoeksbureau geen probleem, alhoewel het plaatsen van fietsen op de huidige centrale plekken de voorkeur verdient.

Het gevoel van onveiligheid van de bezoekers van het centrum was volgens het bureau niet anders dan voor de proef. Er wordt in het artikel van de Limburger verder geen woord gerept over de visie en ervaringen van de winkeliers en de horeca in het centrum.

Of er verder ook nog ingezoomd is op maatregelen om het gevoel van onveiligheid te verbeteren is onduidelijk. Wel wordt aangegeven dat er gehandhaafd moet worden op gemotoriseerd verkeer en asociaal fietsgedrag van fatbikes en maaltijdbezorgers. Daarnaast adviseert het bureau om te bezien of doorgaand fietsverkeer omgeleid kan worden.

Na de zomer zal het gemeentebestuur kijken naar de vervolgstappen na de “geslaagde fietsproef”. Tot die tijd blijft het huidige proefbeleid van kracht. Dus fietsen in centrum mag, maar vooralsnog niet in de Grotestraat. Men kan zich natuurlijk afvragen wat het onderzoek nou daadwerkelijk opgeleverd heeft. Het onderzoek heeft in ieder geval ook weer onnodig extra geld gekost.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: De Limburger
  • Maker: Wim van Bracht
Gepubliceerd in Nieuws