facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 18, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Wil je energiecoach worden?

juli 16, 2024

Gemeente Venray zoekt nieuwe vrijwilligers die het leuk lijken om als energiecoach aan de slag te gaan. Als energiecoach begin je met een huisbezoek waarbij je het energieverbruik analyseert. Vervolgens loop je samen met de bewoners door de woning om te kijken waar verbeteringen mogelijk zijn, zoals bij verlichting, warmwatergebruik, verwarming, tocht en energieverbruik van apparaten. Ten slotte beoordeel je de isolatie van de woning en de kwaliteit van het glas in de ramen.

Iedere inwoner van de gemeente Venray kan een aanvraag doen voor een bezoek van een energiecoach. Dit betekent dat je de mensen bij jou in de buurt kan helpen. Vaak zijn kleine aanpassingen al effectief; zo kan bijvoorbeeld het één graad lager zetten van de thermostaat al 7% gasbesparing opleveren.

Heb je interesse om zelf energiecoach te worden? De gemeente biedt een korte cursus aan en stelt een koffer met apparatuur beschikbaar, waaronder een warmtebeeldcamera, stroom- en CO2-meter. Daarnaast organiseren we regelmatig bijeenkomsten voor de groep om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen.

Natuurlijk ontvang je Voor jouw inzet als energiecoach een kleine vrijwilligersvergoeding.

Ben jij gemotiveerd om bij te dragen aan een duurzamere gemeente en wil je mensen om je heen een handje helpen? Meld je dan aan als energiecoach en help mee om energie te besparen en het milieu te beschermen!

Wil je graag meer informatie? Stuur gerust een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor de vacature van Energie coach gemeente Venray https://bit.ly/4cIfHo8

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Match voor vrijwilligers
  • Bron artikel: Match voor Vrijwilligers
Gepubliceerd in Nieuws