facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 27, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Venrayse Sportweek 2024: Ontdek sport en beweging!

september 13, 2024

Van donderdag 19 september tot en met zondag 29 september organiseert de gemeente Venray de Venrayse Sportweek 2024. Deze week staat volledig in het teken van sport en bewegen en is bedoeld om inwoners van alle leeftijden te stimuleren om actief te worden.

De week begint met een feestelijke opening op 't Fort in Oostrum, waar een gezamenlijke beweegchallenge plaatsvindt met 150 leerlingen en leerkrachten van basisschool De Meulebeek. Andere scholen kunnen via een live-uitzending meedoen. Na deze energieke start volgen dans- en voetbalclinics.

Gedurende de sportweek krijgen inwoners de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met allerlei sporten. Lokale sportclubs en organisaties houden open dagen en bieden proeflessen aan, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om nieuwe sporten te ontdekken en uit te proberen.  Het volledige programma en inschrijfmogelijkheden zijn te vinden op www.meedoen.venray.nl.

De Venrayse Sportweek biedt ook speciale sportactiviteiten voor basisschoolleerlingen, zowel tijdens schooltijd als in hun vrije tijd. Zo worden er lessen georganiseerd op skate- en fietsterreinen en stelt het Padelcentrum zijn padel- en pickleballbanen beschikbaar voor schoolklassen. Voor de jongere kinderen is er een speelse tour langs verschillende speeltuinen in de buurt. Een van de hoogtepunten van de week is het Glow in the dark trefbaltoernooi, georganiseerd door Sportstuif Venray op woensdag 25 september.

De Venrayse Sportweek biedt een uitstekende gelegenheid om het plezier van sporten en bewegen te ontdekken!




Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Sport