facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 08, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Veel op reis? Zo ga je om met belkosten!

juli 09, 2024

Wanneer je veel op reis en onderweg bent en niet bijna altijd in Venray, dan kan het best wel een uitdaging zijn om je belkosten en abonnementen te managen. Wanneer je hier namelijk niet scherp naar kijkt heb je voor je het weet een rekening waar je ‘u tegen zegt’, doordat je bijvoorbeeld vergeet je roaming uit te zetten. Maar anderzijds is het ook weer zonde wanneer je structureel voor een duur abonnement in Nederland betaalt en je vervolgens hier bijna geen gebruik van maakt. Hoe de ervaren en veelvuldige reiziger omgaat met zijn of haar abonnement? Lees snel verder. 

Alleen een nummer 

Wanneer je veel op reis bent is het niet nodig om een duur abonnement in Nederland te hebben voorzien van veel belminuten en data. Je kan dan beter gaan voor een voordelige Sim Only van Ben. Hier betaal je vaak maar een paar euro voor en je kunt er wel overal gebruik van maken. Het is wel sterk aan te raden om wel een Nederlands nummer te houden. Dus je kan ook je oude nummer overzetten naar zo’n sim only abonnement. Het is namelijk voor zaken als zorg, verzekeringen en de belastingdienst wel goed om voor de zekerheid zo’n nummer te hebben. Om over noodgevallen voor vrienden en familie nog maar te zwijgen. Maar wanneer je de data en minuten niet gebruikt, ga dan voor een goedkoop abonnement. Door middel van wifi wat er wereldwijd is, kun je dan gewoon contact houden. 

Combineer meer 

Het goede nieuwe van vandaag de dag is wel dat alle data en belkosten binnen de EU hetzelfde moeten zijn. Dat is in Europees verband geregeld. Dus je data is in de gehele Europese Unie vandaag de dag te gebruiken, iets wat in dat geval al behoorlijk scheelt. Maar wanneer je daar buiten komt, dan wordt het lastiger. In veel landen is het dan het slimste om lokaal een sim kaart of data te kopen. Hierbij gebruik je gewoon het lokale tarief en dat is verreweg het meest voordelige. Wanneer je een telefoon hebt waar twee simkaarten in kunnen, dan zul je zien dat je geen eens twee toestellen nodig hebt om toch goed bereikbaar te zijn. Soms kun je met een dual sim ook al via een QR code data kopen en ben je ook tegen lokale tarieven zeer voordelig uit.  

Kortom, op reis gaan en mobiel bereikbaar blijven kan een behoorlijke uitdaging zijn. Natuurlijk kan het soms ook even fijn zijn om juist onbereikbaar de wereld vanaf Venray te verkennen maar dit is niet altijd handig, zeker niet in noodgevallen. Daarom is het goed om hier vooraf naar te kijken en je hierin te verdiepen, want wanneer je onbewust je data aan laat staan kan het zomaar zijn dat je thuiskomt met een torenhoge rekening. Iets wat je na een dure reis vaak als allerlaatste kunt gebruiken. Maar binnen de EU zit je dus sowieso goed en zorg voor de rest dat je een standaard laag abonnement hebt in Nederland. Waar? Bij bijvoorbeeld Ben!  

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)