facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 18, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Bijzondere herdenking: 80 Jaar bevrijding van Venray

oktober 08, 2024

Op zondag 13 oktober 2024 vindt een bijzondere herdenking plaats op de militaire begraafplaats van het Gemenebest in Venray.

Deze plechtigheid staat in het teken van de 80e verjaardag van de bevrijding van Venray en is een eerbetoon aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar zijn er meer dan 100 Engelse gasten uitgenodigd, veelal naasten van veteranen. Hun aanwezigheid benadrukt de blijvende impact van deze historische gebeurtenis. Op het ereveld zijn in totaal 693 oorlogsslachtoffers begraven, waarvan de meesten zijn omgekomen bij de bevrijding van Noord- en Midden-Limburg.

De ceremonie begint om 11.00 uur op de begraafplaats aan de Hoenderstraat 99. Iedereen is van harte welkom om deze gedenkwaardige gebeurtenis bij te wonen. Adoptanten van oorlogsgraven worden uitgenodigd om bloemen te leggen op de graven die zij verzorgen.

Vanwege beperkte parkeermogelijkheden wordt aangeraden om met de fiets of te voet te komen. Voor automobilisten is er parkeergelegenheid bij het Hospice.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws