facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 07, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Bekendmaking opbrengst goede doelen Meerdaags Wandelevenement

september 29, 2024

Afgelopen weekend kwamen vrijwilligers bijeen bij Hotel Asteria, ter afsluiting van het eerste lustrum van het Meerdaags Wandelevenement Venray.

Tijdens de gezellige borrel blikte Math Heetkamp terug op een zeer geslaagde vijfde editie, met een recordaantal deelnemers. Dit jaar namen bijna 3400 wandelaars deel, een stijging van ruim 700 deelnemers ten opzichte van vorig jaar. De groei kwam niet alleen uit alle provincies van Nederland, maar ook uit België en Duitsland. Het evenement biedt wandelaars een unieke flexibiliteit: deelnemers kunnen elke dag een andere afstand kiezen en zelf beslissen of ze één, twee of drie dagen meelopen. Dit concept blijkt steeds populairder te worden, wat ook terug te zien is in de toename van het aantal wandelaars.

De organisatie hecht veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Dit jaar werd een deel van het inschrijfgeld gedoneerd aan twee goede doelen: Stichting ALS Nederland en Stichting Durf Te Vragen. Dankzij de grote opkomst mochten Annet Engels van Stichting ALS Nederland en Carla Brugman van Stichting Durf Te Vragen elk een cheque van € 1.000 in ontvangst nemen. Daarbovenop overhandigde hoofdsponsor Van De Mortel Assurantie Advies, namens NH1816 Verzekeringen, nog eens een extra cheque van € 2.000 per goed doel.

Heetkamp benadrukte tijdens de borrel dat een evenement van deze omvang niet mogelijk is zonder de steun van vrijwilligers. Bijna 90 vrijwilligers droegen hun steentje bij aan het succes van dit jaar, waarvoor de organisatie hen uitdrukkelijk bedankte. Ook werd de gemeente Venray en de sponsoren hartelijk bedankt voor hun onmisbare steun.

De organisatie kijkt al vooruit naar de zesde editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray, dat gepland staat voor 30, 31 mei en 1 juni 2025.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Meerdaags Wandelevenement Venray
  • Bron artikel: Meerdaags Wandelevenement Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws