facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 07, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Jera On Air Beste Festival en Beste Sfeer 2024

september 29, 2024

Meer dan honderdduizend stemmen kwamen er binnen op het platform van Festileaks, dat traditiegetrouw de jaarlijkse publieksprijzen voor festivals uitreikt. Jera On Air, het alternatieve festival dat dit jaar voor de dertigste keer werd georganiseerd in het Noord-Limburgse Ysselsteyn, mag zich deze jaargang de onbetwiste winnaar noemen. Zowel in de categorie ‘Beste Festival’ als die van ‘Beste Sfeer’ kwamen ze na het tellen van de stemmen als beste uit de bus.

Het is voor het festival de bevestiging dat het wederom een stap heeft weten te zetten in de professionalisering, zonder daarmee de wensen van het publiek uit het oog te verliezen. Waar het festival verleden jaar door de stemmers op Festileaks nog werd beloond met de award voor ‘Beste Line up’ en een tweede plek claimde in de categorie ‘Beste Festival’, ging het dit jaar met de hoofdprijs aan de haal. Dat een recordaantal van 102.312 stemmers hun voorkeur doorgaven op het platform, geeft de titel nog eens extra cachet. In totaal werd er op 231 verschillende festivals gestemd.

De Festileaks Festival Awards zijn de publieksprijzen voor festivals en bieden een tegenwicht aan de vele industrieprijzen door vakjury's. Eén van die hoogaangeschreven 'vakjury-prijzen' ging verleden jaar al richting Ysselsteyn, toen het er vandoor ging met de award voor 'Beste Festival' tijdens Eurosonic Noorderslag.

De hele zomer kunnen bezoekers van festivalwebsite Festileaks per categorie cijfers geven aan door hen bezochte festivals. De festivals met de hoogste score per categorie winnen aan het eind van de zomer traditiegetrouw een Festileaks Festival Award. Zij gaven Jera On Air gemiddeld een score van een 8,5. Daarmee wonnen ze nipt van het Zwarte Cross festival, dat de tweede plaats bemachtigde.

In de categorie ‘Beste Sfeer’ werd het punk-, hardcore- en metalfestival met een gemiddeld rapportcijfer van 9,2 gewaardeerd. Daarmee is ook die award een prooi voor Jera On Air, dat onder andere Dauwpop en Best Kept Secret achter zich wist te houden. De awards vormen de kroon op het werk van de organisatie van het festival, dat dit jaar z’n dertigste editie beleefde. Een jubileum dat voor de gelegenheid werd uitgesmeerd over vier festivaldagen, iedere dag zo’n vijftienduizend bezoekers trok en bands als The Prodigy en Dropkick Murphys op het affiche had.

De awards vormen voor de organisatie aanleiding om er in 2025 nóg een schepje bovenop te doen. “Het is voor ons de bevestiging dat we op de goede weg zijn”, laat Thijs Vogels namens het festival weten. “Het feit dat deze prijzen worden bepaald door het stemgedrag van festivalbezoekers, maakt ze voor ons extra waardevol. We zijn trots dat Jera On Air 2024 op zoveel waardering mocht rekenen. Zelf zijn we inmiddels alweer druk met de voorbereidingen voor de editie van 2025 en kondigen we zeer binnenkort de eerste bands aan.” Jera On Air 2025 vindt komend jaar plaats op 26, 27 en 28 juni op de festivalweide in Ysselsteyn.

 

Bekijk alle uitslagen op festileaks.com.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Jera on Air
  • Bron artikel: Jera on Air
Gepubliceerd in Nieuws