facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Provincie Limburg steunt elektrificatie vrachtvervoer met laadplein

september 17, 2024

De Provincie Limburg investeert ruim € 390.000,00 in het project ‘Elke E-truck verdient een lading’ om de elektrificatie van vrachtvervoer te ondersteunen.

Dit project heeft als doel de ontwikkeling van een laadplein voor elektrische vrachtwagens in Limburg te realiseren. 

Elektrische vrachtwagens hebben door hun grote batterijen krachtigere laadpalen nodig dan personenauto’s. Dit vraagt om een hogere laadcapaciteit en zware netaansluitingen, iets dat in Nederland door beperkingen op het elektriciteitsnet vaak problematisch is. Dit kan de overstap naar elektrisch vrachtvervoer vertragen, terwijl de vraag naar elektrische trucks snel groeit.

In samenwerking met bedrijven richt het project zich op de ontwikkeling van een netonafhankelijke laadoplossing, die gebruikmaakt van duurzame energiebronnen zoals zonne-energie en biogas. De Provincie Limburg wil de opgedane kennis en ervaring delen met andere regio’s om zo de elektrificatie van vrachtvervoer breder toe te passen.

Hoewel Zuid-Limburg de beoogde locatie is voor het laadplein, worden ook andere mogelijke locaties in de provincie onderzocht. De financiering wordt pas definitief beschikbaar gesteld als er zekerheid is over de exacte locatie van de laadfaciliteit.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Provincie Limburg
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws