facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 22, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Sycamore - Waar geloof jij in?

augustus 19, 2024

Sycamore is een cursus over het katholieke geloof en waarom dit relevant is voor ons leven nu. Er is ruimte om andere mensen te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en over zaken na te denken die er echt toe doen. Iedereen is welkom!

Elke Sycamore-bijeenkomst bestaat uit: ontmoeting, samen een inleiding bekijken en momenten om met elkaar in gesprek te gaan.

Enkele van de thema’s zijn: op zoek naar geluk, het bestaan van God, het geschenk van het geloof, de sociale leer van de Kerk, de heilige Eucharistie, Maria en de hoop op de hemel.

Het is aantrekkelijk om met anderen over belangrijke zaken van leven en geloof te kunnen spreken. De films worden steeds even onderbroken om met elkaar in gesprek te gaan.

Enkele deelnemers omschreven de avonden als: "Op een levendige, toegankelijke en aantrekkelijke manier weten de films de antwoorden van het katholieke geloof voor te stellen en uit te leggen hoe je het in praktijk kunt brengen." “Een geweldige gelegenheid om open en eerlijk uit te wisselen over dingen die we meestal niet bespreken in het dagelijks leven.”

Wees welkom, zaal Paterskerk (Leunseweg 5 te Venray), telkens om 20 uur, op: dinsdag 1 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 12 november, 26 november en 10 december.

Over de naam? De wilde vijgenboom of ficus sycomorus is een plant uit de moerbeifamilie die al sinds de Oudheid wordt gekweekt. Andere namen voor deze plant zijn de sycamore-vijg of de vijgenmoerbei, sycamore, of sycomore. Laat dit nou de boom zijn waar de kleine Zacheüs in klom om Jezus te zien… ‘Zacheüs, kom vlug naar beneden: Ik wil bij jou te gast zijn…!’

Info (aanmelding is niet nodig) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Bron artikel: Deken Ed Smeets
Gepubliceerd in Nieuws