facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Oogcafé Venray en GPV tegen het fietsadvies centrum Venray

augustus 11, 2024

Na vele jaren van discussie heeft de gemeente Venray in april dit jaar een proef van drie maanden gehouden. Tijdens deze proef mocht er in het winkelcentrum gefietst worden met uitzondering van de Grotestraat.  Uitgangspunt voor de proef was dat fietsers tijdens de openingstijden van de winkels rekening zouden moeten houden met het lopende winkelende publiek. Voorheen werd het beleid "Winkels open, fietsers lopen" gevoerd.

Adviesbureau Verkeersduo heeft onderzoek gedaan naar de resultaten van de proef en hield het een enquête onder de bezoekers van het centrum. Belangrijkste conclusie van Verkeersduo was om het fietsen overal in het centrum toe te staan, ook in de Grotestraat als de winkels open zijn.

Het Oogcafé Venray en het Gehandicapten Platform Venray hebben grote bezwaren tegen dit in hun ogen onbegrijpelijke en onverstandige advies. Het oogcafé baseert dit standpunt op eigen verkeerstellingen van voetgangers en fietsers in de Grotestraat en Schoolstraat.

De uitgangspunten van de proef worden momenteel gecontinueerd qua beleid. Medio september beslist de gemeenteraad uiteindelijk over de resultaten en bevindingen.

Het fietsbeleid in winkelstraten is in diverse plaatsen een hot item. In het naburige Goch net over de Duitse grens is het fietsbeleid ook veranderd voor de belangrijkste winkelstraat. Voorheen mocht daar niet gefietst worden tijdens de openingstijden van de winkels. Inmiddels mogen fietsers wel in de winkelstraat fietsen. Hierbij dienen fietsers als voetgangers met elkaar rekening te houden.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: diverse bronnen
  • Maker: Wim van Bracht
Gepubliceerd in Nieuws