facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Opening appartementen in voormalige schoolgebouw Vredepeel

augustus 07, 2024

Op zaterdagmiddag 17 augustus zal door wethouder Eric van Daal van de gemeente Venray de officiële opening plaatsvinden van de appartementen in de voormalige basisschool “Regina Pacis” van Vredepeel.

In 2011 is de basisschool in Vredepeel door scholenkoepel SPOV Venray gesloten met als reden dat met zo weinig leerlingen (25) geen goed onderwijs gegarandeerd kon worden. Nadat het gebouw, eigendom van de gemeente Venray, enkele jaren leeg had gestaan is het bijna 10 jaar verhuurd als anti-kraakpand. Diverse bestemmingen voor het pand werden er door de gemeente gezocht. Echter zonder resultaat. Zo ook in Castenray, Veulen en Geijsteren. Nadat enkele inwoners van Castenray op succesvolle wijze hun voormalige basisschool omgebouwd hebben tot appartementen voor oudere inwoners heeft de gemeente Venray, samen met de provincie, ook de andere drie basisscholen voor één euro aan de gemeenschap geschonken met als voorwaarde dat er voor minimaal twintig jaar sociale huurappartementen in moesten komen. Dat is in alle drie de dorpen, met behulp van veel eigen inbreng, ook financieel, en veel vrijwilligers uitstekend gelukt. In Vredepeel is er het gehele jaar 2023 gesloopt en gebouwd en ziet het geheel er fantastisch uit met ook een mooi aangeklede omgeving. Iedereen blij. De bewoners van de appartementen maar zeker alle inwoners en de buurt nu het geheel er weer zeer verzorgd uitziet. Een ware verrijking voor de dorpskern van Vredepeel.

15.00 uur Ontvangst in gemeenschapshuis De Loef, Johan van Stalbergweg 4. 15.30 uur Presentatie 16.00 uur Officiële Opening door wethouder van Daal

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Archief Omroep Venray
  • Bron artikel: Toon van Hoof, Vredepeel
Gepubliceerd in Nieuws