facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 08, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Monument herbegraven zusters Sint Anna overgedragen

juli 26, 2024

Onder een mager zonnetje is vrijdagmorgen op de begraafplaats Boschhuizen het gerestaureerde grafmonument overgedragen aan de stichting Kruisen en Kapellen van Venray.

Onder de aanwezigen waren een tiental Belgische zusters van Liefde, Jezus en Maria afkomstig uit Gent. Uit Eindhoven van klooster Terhaghe waren twee van de laatste drie nog levende Nederlandse zusters, samen met nog enkele begeleiders aanwezig. De Venrayse vertegenwoordiging bestond onder andere uit Deken Ed Smeets, namens de gemeente Venray, burgemeester Michiel Uitdehaag, wethouder Daan Janssen en gemeentelijk archivaris Paul van Meegeren en namens stichting Kruisen en Kapellen Venray was het dagelijks bestuur aanwezig.

Na een kort welkomstwoord van de heer Lintermans van klooster Terhaghe werd door hem samen met Moeder-overste Birgit uit Gent een bloemstuk bij het monument gelegd.

Deken Smeets memoreerde vele belangrijke verdiensten die de zusters voor met name Venray hebben gehad en ging voor in gebed.

Nadat iedereen het monument van dichtbij kon bewonderen toog het gezelschap naar Smakt waar de officiële overdrachtspapieren getekend werden.

Kijk voor meer foto’s op onze Facebookpagina en zie ook: https://www.omroepvenray.nl/nieuws/item/3092-grafmonument-zusters-van-liefde-jezus-en-maria

DSC09388 DSC09394 DSC09398a DSC09408 DSC09415

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Omroep Venray
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws