facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 08, 2024
     
Gemist kijk live luister live

ACT! Interventieteam vergroot veiligheid door heel Limburg

juni 27, 2024

Limburg heeft een primeur in Nederland gevestigd door als eerste provincie een provinciaal dekkend bestuurlijk interventieteam te introduceren.

Het zogenoemde ACT! (Aanpak Criminaliteit en Overlast Team) bestaat uit vijf regionale teams die gezamenlijk een netwerk vormen. Hun missie is het uitvoeren van wekelijkse gemeentelijke controles om criminele netwerken te verstoren en de leefbaarheid in de samenleving te waarborgen.

Het ACT! fungeert als een verbindende schakel tussen gemeenten onderling en tussen gemeenten en de politie, wat resulteert in een snellere en effectievere aanpak van misstanden. Toezichthouders van het team baseren hun acties onder andere op meldingen van burgers die zijn binnengekomen bij Meld Misdaad Anoniem.

Naast gemeentelijke samenwerking, schakelen de regionale teams indien nodig met andere overheidsinstanties in de aanpak van ondermijning. Tijdens de controles ligt de focus niet alleen op drugscriminaliteit, prostitutie en witwassen, maar ook op onder andere illegale bewoning, uitkeringsfraude en milieuovertredingen.

In de afgelopen maanden heeft het ACT! in Limburg al verschillende succesvolle controles uitgevoerd. 

Meer over het ACT! Interventieteam zie: https://www.youtube.com/watch?v=JDOyUbZ_Y64


Aanvullende informatie

  • Bron foto: Facebook Act! Interventieteam
  • Bron artikel: ACT! Interventieteam
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws