facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 08, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Midsummer Magic festivalweek in Meerlo van start!

juni 24, 2024

In Meerlo vond zondag 23 juni de aftrap plaats van de Midsummer Magic week. Onder toeziend oog van genodigden en belangstellenden werd stilgestaan bij de aanleiding van het festival en de link met MidsummerPop zoals dat begin jaren 70 diverse keren in Meerlo werd georganiseerd.

De anekdotes uit die vervlogen tijden werden aan elkaar geregen door Lei Pingen en Karl Dittrich, enkele organisatoren van het eerste uur. Zij waren speciaal voor dit moment naar de Speulplats gekomen en kregen de stemming er gelijk goed in!

Vervolgens werd door initiatiefnemer Jan Joore stilgestaan bij de aanleiding van Midsummer Magic, onder het thema “Ontmoeten en Verbinden”. Onder die noemer zullen er allerlei activiteiten plaatsvinden de komende week, waarvan de apotheose op zondag 30 juni tot uiting zal komen tijdens de grote festivaldag. Er zal bijvoorbeeld door meerdere mensen een kunstwerk worden gemaakt, dat perfect aansluit bij het thema. Kunstenaar Egbert Hulshof lichtte een tipje van de sluier op, maar houdt het concrete idee nog even voor zich…. maar iedereen kan meedoen!

Het culturele programma van de festivaldag werd toegelicht door Miriam Wijnen en Geert Mooren. Ook hier staat “Ontmoeten en Verbinden” centraal: De combinaties van een rockcoverband met diverse vocalgroups, orkesten, toneel- en dansgroepen zal garant staan voor verrassende uitvoeringen van popnummers uit de jaren ’70 tot nu. Meezingen en meebewegen gegarandeerd! Het wordt voor jong en oud een feest van herkenning, met deze nonstop show die zich met meer dan 500 deelnemende artiesten over de 3 podia zal afspelen! Het festival wordt zondagavond afgesloten door de band CCC Inc. met o.a. Ernst Jansz en Jan Hendriks van Doe Maar in hun gelederen. Zij stonden begin jaren 70 meerdere malen op Midsummer Pop en nu 50 jaar later dus weer!

Terrassen, kinderanimatie, foodtrucks en een doorlopende Midsummerpop tentoonstelling maken het festijn compleet, tot een feest dat je niet mág missen! Jeugd t/m 17 jaar mag gratis naar binnen. Volwassenen kunnen nog een ticket bemachtigen via de site www.midsummermagicmeerlo.nl Hier kun je bijvoorbeeld ook het gehele programma vinden en enkele filmpjes van deelnemende artiesten, ter inspiratie.

Als afsluiting richtte de aanwezige gouverneur van Limburg, Emile Roemer, zich tot het publiek en de organisatie. Hij sprak zijn lof uit voor al die vrijwilligers die betrokken waren bij dit evenement. Dat het in deze tijd niet altijd meevalt om een spontaan idee om te zetten in zoiets concreets als Midsummer Magic, ervaart hij regelmatig aan den lijve. De Provincie doet zijn best om regelgeving te vereenvoudigen, zodat Limburg niet alleen maar een “samenleving” is, maar dat “SAMEN LEVEN” meer centraal kan staan! Deze wijze woorden sluiten perfect aan bij het thema “Ontmoeten en Verbinden” waaraan het Midsummer Magic festival gaat bijdragen!

Het officiële gedeelte werd door presentator Hans Vestjens afgesloten, waarbij de Gouverneur en zijn echtgenote een exemplaar van het boekje MidsummerPop kregen aangeboden en iedereen werd bedankt voor de aanwezigheid. Tijdens de informele borrel werd de tentoonstelling met de vele foto’s uit vervlogen tijden bekeken en kwam nog menige herinnering en sterk verhaal naar boven. Meerlo gaat zich opmaken voor een mooi Midsummer Magic festival op 30 juni!

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Gé Pijpers
  • Bron artikel: Organisatie Midsummer magic
Gepubliceerd in Nieuws