facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Gouden Knol 2024 voor Sjaak Rongen

december 10, 2023

Dit jaar zal Carnavalsvereniging ,,’t Knölleke” uit Leunen de Gouden Knol, de hoogste onderscheiding die zij kent, uitreiken aan: Sjaak Rongen voor zijn grote verdiensten binnen de Leunse gemeenschap.

Sjaak werd geboren op 11 december 1963 in Oirlo. Hij komt uit een gezin met 5 kinderen. In 1988 trouwde Sjaak met Yvonne Reintjes waarna ze kort in Ysselsteyn en de Hei hebben gewoond en tot slot in 1990 in Leunen zijn komen wonen. Samen hebben ze 4 kinderen, Kamiel, Miko, Indy en Jaro.

In 1991 is Sjaak lid geworden van de carnavalsvereniging. Als raadslid heeft hij verschillende keren op de zittingsavonden opgetreden.  Creaties die tot de verbeelding spreken waren o.a. Bear en Nol, Wies en Wieske (met Hay Loenen) en de oud prinsen met o.a. de Josti-band. Aan de liedjesmiddag heeft Sjaak meegedaan met Rick Creemers. Ook is hij een aantal jaren reserve vorst geweest.

Voordat de kinderen kwamen heeft Sjaak met zijn schoonzus de buurtvereniging “d’n Tomp” opgericht waarvan hij ook voorzitter is geweest. Deze buurtvereniging heeft 25 jaar bestaan.  

Toen zijn oudste zoon Kamiel naar de peuterspeelzaal ging werd Sjaak voorzitter van de stichting peuterspeelzaal.

In 2002 is Sjaak prins van CV ’t Knölleke geworden met zijn leus “Knöllekes gef gas”. Vanaf het moment van aftreden is Sjaak 7 jaar voorzitter geweest van de carnavalsvereniging. Nadat hij voorzitter van de carnavalsvereniging af was, werd Sjaak voorzitter van de jubileum-commissie 5x11 jaar ‘t Knölleke. Daarnaast heeft hij ook in de commissie Lönse Meense Live gezeten.  

Als Kabouter Plop heeft Sjaak meerdere keren opgetreden. Met Klus, Lui en Kwebbel trad hij op voor vele kinderen bij o.a. het Zomerfeest en diverse jeugdactiviteiten in Leunen en daarbuiten.

Sjaak is ook betrokken geweest bij de verbouwing van MFC de Baank. Hij heeft geholpen bij het strippen van de Brink en het opknappen van MFC de Baank. Daarnaast heeft Sjaak de inboedel van de Brink verkocht. Om op een leuke manier afscheid te nemen van de Brink werd het feestje “De Leatste Kier De Brink” georganiseerd. Een memorabel moment hierbij was het optreden van de Puppies op het dak van “De Brink”.  

Aanvullende informatie

  • Bron foto: cv 't Knolleke
  • Bron artikel: cv 't Knolleke
  • Maker: Rob Claessens
Gepubliceerd in Vastelaovend