facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Topaantal inschrijvingen voor LVK 2024

december 05, 2023

Voor de 48e editie van het LVK, dat op vrijdag 26 januari 2024 in Maastricht plaatsvindt, hebben maar liefst 196 deelnemers hun liedjes ingezonden. Dit aantal is een stijging van 35 inzendingen in vergelijking met het voorgaande jaar. 

Van deze 196 liedjes komen er 105 uit Noord- en Midden-Limburg, waarbij Noord-Limburg 63 inzendingen heeft en Midden-Limburg 42. Uit Zuid-Limburg komen 91 liedjes, verdeeld over Parkstad (45), Westelijke Mijnstreek (17) en Maastricht/Heuvelland (29). De steden Maastricht (met 12 inzendingen), Kerkrade (met 9 inschrijvingen), en Hoensbroek, Heerlen, en Weert (ieder met 7 inzendingen) zijn dit jaar de 'hofleveranciers' van het LVK.

Op zaterdag 9 december zal de LVK-jury, bestaande uit 50 personen uit heel Limburg, de ingezonden liedjes beoordelen. In groepen beluisteren de juryleden elk liedje twee keer.

In een speciale en langere editie van het programma 'Plat-eweg' op maandag 11 december, gepresenteerd door Ruud Kleinen (L1) en bestuurslid Maurice Gorissen (LVK), worden de 60 halvefinalisten bekendgemaakt. Deze bekendmaking is te volgen via de website en de sociale media van de stichting LVK. Na deze uitzending start de kaartverkoop voor de drie halve finales, die op donderdag 4 en vrijdag 5 januari worden opgenomen in gemeenschapshuis ‘D'n Binger’ in Meijel.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Stichting LVK/Ruud Heuvelmans
  • Bron artikel: Stichting LVK
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Vastelaovend