facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 17, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Lancering wandelroute 'Aan de andere kant'

oktober 16, 2024

Op vrijdag 18 oktober, precies 80 jaar na de bevrijding van Venray, wordt de nieuwe wandelroute ‘Aan de andere kant’ officieel gelanceerd.

Deze route, onderdeel van de reeds bestaande Venray Remembers app, wordt tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Bevrijding & evacuatie, nog altijd actueel’ in het vernieuwde Venrays Museum aangekondigd.

De wandelroute begint bij het bankje van ‘Venray Remembers - Aan de andere kant’ van de Grote Kerk, waar bezoekers met hun smartphone een indrukwekkend verhaal kunnen ervaren. Via de Venray Remembers app worden twee historische perspectieven geprojecteerd, waardoor de gebeurtenissen tijdens de verwoesting van Venray op een unieke manier tot leven komen. Het verhaal is gebaseerd op feiten, zoals het Duitse logboek dat na de verwoesting werd gevonden, terwijl de dialoog tussen de personages een verbeelding is van de innerlijke strijd die velen toen ervoeren. De route van ruim 10 kilometer leidt langs historische locaties in Venray, zoals de Britse militaire begraafplaats Venray War Cemetery en de voormalige psychiatrische inrichtingen Sint Anna en Sint Servaas.

Meer informatie over deze nieuwe wandelroute en andere routes is beschikbaar in de Venray Remembers app en op de bijbehorende website.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Venray Remembers
  • Bron artikel: Venray Remembers
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws