facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 23, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Van eenzaamheid naar eenSamenheid MenzSamen deelt vlinders uit tegen eenzaamheid

september 23, 2024

Tijdens de nationale week tegen de eenzaamheid, 26 september tot en met 2 oktober, zal stichting MenzSamen speciale aandacht besteden aan het thema eenzaamheid en verbinding.

Vanuit het nationale initiatief Een tegen Eenzaamheid (www.eentegeneenzaamheid.nl) zal stichting MenzSamen op een bruisende wijze invulling geven aan verbinding. De komende week kunt u persoonlijk onze SamenVerbinders tegen komen in het centrum van Horst, Venray en Gennep.

De SamenVerbinders zullen kleurrijke zelfgemaakte Bruis-vlinders uitdelen en komen graag met u in gesprek.

Dit initiatief symboliseert hoe kleine gebaren een grote impact kunnen hebben op ons leven en onze gemeenschap.

De Bruis-vlinders staan voor verandering en transformatie. Net zoals een beweging van een vlinder een storm kan oproepen, kunnen eenvoudige ontmoetingen en vriendelijke acties een golf van saamhorigheid creëren. Een glimlach, een luisterend oor of een gezellig gesprek kan de eenzaamheid van iemand doorbreken en verbinding en warmte brengen in de harten van velen.

De bruis-vlinders worden doordeweeks uitgedeeld in het centrum van Horst op vrijdag 27/9, in Venray op maandag 30/9 en in Gennep op dinsdag 1 Oktober. Door het delen van de Bruis- Vlinders ontstaat er een ontmoeting, een gesprek en verbinding. Tijdens de ontmoetingen kunnen er ook video-opnames gemaakt worden.

De ‘Schuif maar aan’- Verbindingsdag’

Tijdens deze Week tegen Eenzaamheid is het ook tijd voor een klein ‘feestje’, er wordt op zondag 29 september een verbindingsdag georganiseerd door stichting MenzSamen en Naoberzorg Meerlo. Op een laagdrempelige wijze met elkaar samen zijn en ontmoetingen maken.

Kom je alleen, of ben je uitgenodigd of kom je met iemand samen, je zult ervaren dat je met elkaar samen bent. Je bent van harte welkom op onze mooie thuislocatie- het menzsamen BruisHuis – ‘Ons Thuis’.

Het MenzSamen Bruishuis “Ons Thuis” aan de Mgr. Jenneskenstraat 2 in Meerlo is die zondag geopend voor iedereen! Geniet van heerlijke zelfgemaakte soep of verfrissende drankjes terwijl je nieuwe mensen ontmoeten kan. Als kers op de taart zorgt zanger Gert Janssen voor een sprankelende muzikale sfeer. Deze bijeenkomst begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Met de papieren Bruis-vlindertjes en onze Verbindingsdag willen we iedereen aanmoedigen om samen te komen en te bouwen aan een sterke, kleurrijke en inclusieve gemeenschap. We laten samen zien dat elk gebaar en elk moment telt en de wereld zo een beetje mooier maakt!

Voor aanmeldingen en informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.menzsamen-bruishuis-bruisgelukje.nl en www.naoberzorgmeerlo.nl

Aanvullende informatie

  • Bron foto: MenzSamen
  • Bron artikel: MenzSamen
Gepubliceerd in Nieuws