facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Onderweg langs erfgoed en verhalen

september 10, 2024

Op zondag 15 september 2024 opent Venray haar deuren voor de jaarlijkse Open Monumentendag, dit keer met het Europese thema ‘Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen’.

Onder het motto ‘Onderweg’ worden bezoekers uitgenodigd om de rijke geschiedenis van de regio te ontdekken door verschillende monumentale parels in de kerkdorpen van Venray te verkennen.

De dag begint feestelijk in de Sint Matthiaskerk in Castenray. Vanaf 10.30 uur is iedereen van harte welkom, waarna om 11.00 uur het officiële programma start. Na een welkomstwoord van André Poels van Stichting Venray Monumentaal, biedt Joost Linskens van de Historische Kring Oostrum een boeiende toelichting op het rijksmonument Trans Cedron. Aansluitend verricht Wethouder Daan Janssen van de gemeente Venray de officiële opening van het evenement. De ochtend wordt afgesloten met een rondleiding door de Sint Matthiaskerk, verzorgd door Jan Strijbos van Heemkundig Genootschap Castenray.

Vanaf 12.00 uur kunnen bezoekers zelf op pad om de acht deelnemende kerkdorpen te verkennen, waar diverse monumenten en bijzondere locaties zijn geopend. Vrijwilligers staan klaar om extra informatie te geven en verschillende activiteiten te organiseren. 

Bij VVV Venray en de deelnemende locaties is een speciale routekaart beschikbaar. Deze kaart, samengesteld door het Toeristisch-recreatief Platform Venray, bevat een beschrijving van de monumenten en drie fietsroutes die langs alle bezienswaardigheden voeren. Bezoekers kunnen ook hun eigen route samenstellen, te voet, met de fiets of met de auto. 

Open Monumentendag in Venray belooft een inspirerende reis te worden langs de verborgen schatten van de regio, met een programma dat jong en oud uitnodigt om op een bijzondere manier kennis te maken met het erfgoed van Venray.

Ontdek hier alle monumenten die meedoen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Venray Monumentaal
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws