facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

VieCuri ontvangt goedkeuring voor zorgtransformatieplan

september 03, 2024

Ziekenhuis VieCuri heeft groen licht gekregen van zorgverzekeraars VGZ en CZ voor hun transformatieplan ‘Zelf tenzij, thuis tenzij & digitaal tenzij’.

Dit plan richt zich op het toekomstbestendig maken van de zorg in Noord-Limburg door te investeren in digitale zorg, zorg buiten het ziekenhuis, en meer eigen regie voor de patiënt. De goedkeuring van deze ‘snelle toets’ is een belangrijke stap richting de definitieve toekenning van 11 miljoen euro voor 15 projecten.

De komende jaren wil VieCuri de zorg efficiënter organiseren met minder personeel en de instroom in de zorg beperken, in lijn met het Integraal Zorgakkoord (IZA) van het ministerie van VWS. Hiervoor zijn veranderingen en investeringen nodig, waarvoor transformatie geld beschikbaar wordt gesteld door regionale zorgverzekeraars.

VieCuri werkt al aan projecten voor digitalisering, netwerkzorg en preventie. Bestuursvoorzitter IJsbrand Schouten geeft aan dat de goedkeuring een extra impuls geeft aan deze initiatieven. Programmamanager Marlieke Houben benadrukt dat het plan draait om drie kernpunten: de patiënt meer regie geven, zorg op afstand uitbreiden, en zorg verlenen op de meest geschikte plek, zoals thuis of bij een zorgpartner.

VGZ-innovatiemanager Harm Odolphij noemt de goedkeuring een goed voorbeeld van samenwerking tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar om regionale zorg te verbeteren. VieCuri werkt bovendien samen met andere zorginstellingen in de regio om zorg gezamenlijk anders te organiseren en hiervoor financiering te verkrijgen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: VieCuri
  • Bron artikel: VieCuri
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws