facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Duitse Christian Schreyer wordt nieuwe CEO van Ebusco

september 01, 2024

Opnieuw een grote verandering in het managementteam bij de Deurnese busfabrikant Ebusco, met ook een vestiging in Venray.

Waar eerder werd gekozen voor een constructie met oprichter Peter Bijvelds en Michiel Peters als twee Co-CEO’s, heeft het bedrijf nu toch geconcludeerd dat de organisatie geleid moeten worden door één CEO. De Duitse Christian Schreyer (1968) is vanaf komende maandag de nieuwe CEO en voorzitter van het Executive Team van Ebusco.

Co-CEO Peter Bijvelds en Co-CEO Michiel Peters treden af om plaats te maken voor Schreyer die een bewezen trackrecord heeft op algemeen managementgebied in de openbaarvervoersector.

Nieuwe fase

De Raad van Commissarissen en Peter Bijvelds zijn het erover eens dat dit het juiste moment is voor een verandering in leiderschap. “Nu Ebusco een nieuwe fase ingaat, is het voor mij tijd om de functie van CEO over te dragen aan Christian, van wie ik erop vertrouw dat het management onder zijn leiding de nodige stappen zal zetten om de verdere uitvoering van de turnaround te bewerkstelligen’, zegt Bijvelds. Verschillende grote aandeelhouders hebben al hun steun uitgesproken voor de benoeming van Schreyer door financiële steun te verlenen als opmaat naar de ommekeer die de nieuwe topman voor elkaar moet krijgen.

Christian Schreyer heeft meer dan 25 jaar ervaring binnen de sector openbaar vervoer en logistiek en heeft gewerkt voor bedrijven als Deutsche Bahn, DB Schenker Rail, Transdev en Go Ahead. “Gedurende zijn carrière heeft hij een diepgaande branche-expertise ontwikkeld, uitgebreide klantinzichten verworven en met succes grootschalige bedrijfsreturns geleid. Christian heeft een Master of Laws-diploma behaald aan de Ludwig-Maximilians Universität München en heeft een General Management Program gevolgd aan de Harvard Business School in Boston, VS”, meldt Ebusco.

Tegenvallende halfjaarcijfers

Na de bekendmaking van de tegenvallende halfjaarcijfers eind vorige juli, zakte het aandeel van het Deurnese bedrijf tot onder één euro. Het nettoverlies van Ebusco bleek in de eerste helft van het jaar opgelopen te zijn tot 64,7 miljoen euro, bijna een verdubbeling vergeleken met een jaar eerder. De omzet daalde verder door onder andere verschillende productieproblemen tot 38 miljoen euro.

 ‘Extreme groeipijn’

De perikelen bij Ebusco in Deurne waren vorige maand ook onderwerp van gesprek bij NPO Radio 1. Economieverslaggever Ruben Eg omschrijft de problemen bij de busfabriek als ‘extreme groeipijn’. “Per maand moesten er veertig tot vijftig bussen van de band rollen, maar in het eerste half jaar van 2024 kwam de teller op 98 met gemiddelde van 16 bussen per maand en dat zijn er momenteel dus veel te weinig. Hetgeen reeds al tot veel gedupeerde klanten geresulteerd heeft, waardoor op de beursgang de aandelen Ebusco ook nog eens flink kelderden”, aldus Eg. Beluister het fragment HIER.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Ebusco
  • Bron artikel: Ebusco/ DMG Deurne
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws