facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Arbeidsmigranten mogen twee maanden langer op camping Ysselsteyn verblijven

augustus 30, 2024

Aan arbeidsmigranten die op Camping de Zwaluw in Ysselsteyn wonen mag twee maanden langer onderdak geboden worden.

Dat laat gemeente Venray desgevraagd aan L1 weten. Eigenlijk zou de groep arbeidsmigranten per 3 september weg moeten zijn.

Camping de Zwaluw

Op de camping in Ysselsteyn staan 45 stacaravans, die verhuurd worden aan arbeidsmigranten van uitzendbureau RMS. Zij werken bij een vleesverwerker in Helmond. Eerder stelde de gemeente dat er regelmatig overlastgevende incidenten waren op de camping. Ook is de brandveiligheid op het terrein niet in orde, en is de camping in strijd met het bestemmingsplan.

De gemeente stelde de eigenaar van dat uitzendbureau daarom een ultimatum: in september zouden alle bewoners van het vakantiepark af moeten zijn, anders hing hem een dwangsom van 100.000 euro boven het hoofd.

Dwangsom

De gemeente laat aan L1 weten dat de eigenaar van de camping en de huurder ervan echter verzocht hebben om uitstel. Twee maanden zou voor Camping de Zwaluw aan de ene kant te kort zijn om civielrechtelijk stappen te kunnen ondernemen tegen de huurder. Aan de andere kant vindt de huurder zelf de termijn te kort om huisvesting voor alle bewoners te vinden. Ook maken de twee partijen bezwaar tegen de last onder dwangsom.

De deadline is door de gemeente nu met twee maanden vertraagd, naar 3 november 2024. Wanneer de bezwarencommissie zich over de bezwaren van de camping en de huurder buigt, is nog niet duidelijk.

Eerder, in december 2023, werd duidelijk dat zo'n 130 arbeidsmigranten onder barre omstandigheden op de Ysselsteynse camping leefden. Zo zouden bewoners onder druk worden gezet, mishandeld en worden uitgebuit door RMS. Het uitzendbureau ontkende die aantijgingen echter.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Google Earth
  • Bron artikel: L1
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws