facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 22, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Venray staat fietsen toe in centrum met uitzonderingen voor Grotestraat en Passage

augustus 28, 2024

Het college van B&W van Venray heeft besloten fietsen in het centrum toe te staan, behalve in de Grotestraat en Passage, waar tijdens winkeltijden een fietsverbod geldt. Dit wijkt af van het advies om fietsen in het hele centrum toe te staan.

Het fietsbeleid in het centrum is al geruime tijd onderwerp van discussie. In het collegeprogramma 2022-2026 werd afgesproken dit beleid te herzien voor een toegankelijk en veilig centrum. Tijdens een proefperiode in april, mei en juni werd fietsen in de meeste delen van de voetgangerszone toegestaan, behalve in de Grotestraat.

Uit de proef bleek dat fietsen in de voetgangerszone de toegankelijkheid bevordert en geen problemen veroorzaakt. Toch besloot het college de Grotestraat en Passage als uitzondering te behouden vanwege zorgen van enkele stakeholders. Het motto "winkels open, fietser lopen" blijft hier van kracht.

Fietsen mogen overal in het centrum worden geparkeerd, maar de gemeente stimuleert het gebruik van aangewezen plekken, zoals de overdekte fietsenstalling bij de bibliotheek, om ook rekening te houden met bezoekers die slecht ter been zijn.

De nieuwe regels worden vastgelegd in een verkeersbesluit. Tot die tijd blijft de huidige situatie van kracht.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws