facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 22, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Samen wandelen tijdens Walk into the Light

augustus 20, 2024

Dinsdag 10 september is het Wereld Suïcide Preventie Dag. Stichting Ik Begin Venray (Remy Kreutz) en Provico, ggz netwerkorganisatie in Noord-Limburg (Evelyne Haneuse) organiseren een Walk into the Light in Venray. Een wandeling om tijdens zonsopkomst aandacht te vragen voor suïcidaliteit en suïcidepreventie.

Iedereen die betrokkenheid voelt bij dit onderwerp is van harte welkom om mee te wandelen. Deelname is gratis.

Waarom: Suïcidepreventie is geen gemakkelijk, maar wel een belangrijk onderwerp. Lastig om over te praten, als je zelf suïcidale gedachten ervaart of als mensen in je omgeving daarmee te maken hebben. Met de Walk into the Light in Venray proberen de initiatiefnemers ruimte te geven om stil te staan bij suïcidaliteit en suïcidepreventie.

“Samen de weg inslaan van het licht, vanuit het donker. We kunnen alleen wat doen aan suïcidaliteit als we het samen doen.” Koos de Boed, initiatiefnemer Walk into the Light en landelijk coördinator Stichting Suïcide Preventie Centrum. Aandacht en verbondenheid

Walk into the Light is een wandeling naar het licht toe. We staan stil bij de mensen die door suïcide zijn overleden, geven aandacht aan naasten en nabestaanden van personen met suïcidale gedachten, en aan personen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten. Het doel is om verbondenheid te tonen, bewustzijn te creëren en samen te komen.

· Wat: “Walk into the Light” is een wandeling vanuit het donker symbolisch naar het licht. De zonsopkomst wordt tegemoet gelopen. De vertrektijd is om 06:00 uur ‘s ochtends.

De gratis wandeling duurt ongeveer een uur en na de wandeling is er gelegenheid om met elkaar te ontbijten. Aanvang ontbijt rond 8.00 uur.

· Wanneer: Dinsdag 10 september 2024,

· Vertrek- en aankomstpunt: Stichting Ik Begin, Julianasingel 67, 5802 AT Venray.

· Looproute: Venrayse Singelloop, een route van zo’n 5 kilometer. Vanuit Stichting Ik Begin wandelt een perspectiefbieder mee.

· Voor wie: De wandeling is voor iedereen die te maken heeft met suïcidaliteit, privé of in het werk. De route, langs de singels van Venray is ook geschikt voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.

Iedereen is welkom om mee te wandelen. Meld u gratis aan via https://walkintothelight.nl/venray-limburg/ Aanmelden het liefst vóór 3 september 2024. Naast samenwerkende partijen en burgers uit de gemeente Venray zal wethouder Martin Leenders van de Gemeente Venray deze wandeling ook maken.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Walk into the Light
  • Bron artikel: Provico.nl, Stichting Ik Begin
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws