facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Vooruitblik Schijt aan de Grens 2024

augustus 01, 2024

Nog 3 weken en het is zover: Schijt aan de Grens. Twee dagen gratis genieten van muziek, theater, dans, poëzie en kunst op twee locaties in Venray en Overloon. En op verrassende plekken daartussenin. Wat is er te beleven op 24 en 25 augustus? Een sneak preview van het knotsvolle programma.

Thema van de vijfde editie van het Brabants-Limburgse festival is ‘Kieke of blieke’. Dus er is veel te zien bij ontmoetingscentrum ’t Helder in Overloon en in en om het Venrayse Stadspark. Sinds enkele weken al een voorproefje: de tentoonstelling met werk van zo’n 50 regionale kunstenaars in het Venrays museum. Een unieke samenwerking tussen het museum en Schijt aan de Grens. Tijdens de twee festivaldagen gratis te bezoeken!

Dat geldt ook voor alle theater- en muziekacts die beide dagen op verschillende podia en daarbuiten te zien en te horen zijn. Van een Afrikaans koor tot een fietsend straatorkest, van verstild pianospel in de Venrayse Grote Kerk tot een swingende sambadansgroep buiten in het Overloonse. Swingende live muziek en een uitgebreid kinderprogramma. Beide locaties zijn prachtig aangekleed met op het thema geïnspireerde creaties. Tientallen vrijwilligers zijn daar in Overloon en Venray al weken mee bezig, geholpen door onder meer cliënten van Werken en Leren en leden van de Vereniging Doen.

Het is de moeite waard om per fiets beide locaties te bezoeken. Onderweg hoeft niemand zich te vervelen want op een aantal plekken is muziek, kunst en dragen schrijvers en dichters voor uit hun werk. Poëzie krijgt dit jaar extra aandacht bij Schijt aan de Grens. Er zijn workshops spoken word, je leert een haiku of een limerick schrijven en je kunt een gedicht bestellen. De Venrayse stadsdichter Leo van der Sterren pendelt per bakfiets tussen Overloon en Venray.

Op de website www.schijtaandegrens.nl meer info over Schijt aan de Grens 2024, ‘Kieke of blieke’.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Schijt aan de Grens Festival
  • Bron artikel: Schijt aan de Grens festival
Gepubliceerd in Nieuws