facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 08, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Limburg investeert in duurzaamheid

juli 25, 2024

De provincie Limburg investeert 3,6 miljoen euro om kleine en micro MKB-bedrijven en bedrijventerreinen duurzamer te maken.

Dit bedrag biedt hulp aan 389 kleine en micro MKB-bedrijven en 59 bedrijventerreinen in Limburg bij hun verduurzamingsproces.

Eigenaren van bedrijfspanden, waaronder kleine en micro MKB-bedrijven en bedrijventerreinen, staan voor de uitdaging om hun gebouwen te verduurzamen, vaak door gebrek aan kennis en capaciteit. In 2024 kunnen deze ondernemers terecht bij het ontzorgingsprogramma MKB voor begeleiding bij duurzame keuzes en het aanbestedingsproces van verduurzamingsmaatregelen. Daarnaast helpt het ontzorgingsprogramma bedrijventerreinen eigenaren en huurders om beter samen te werken aan duurzaam beheer, een cruciale stap voor verdere verduurzaming.

De ontzorgingsprogramma's gaan later dit jaar van start. Deze programma’s versnellen de verduurzaming van de gebouwde omgeving en ondersteunen de doelstellingen van het Klimaatakkoord, dat streeft naar een reductie van ten minste 55% CO2-uitstoot in 2030 ten opzichte van 1990.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Provincie Limburg
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws