facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 18, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Verbeterd actieplan voor schuldhulpverlening

juli 18, 2024

Gemeenten krijgen groen licht om het actieplan voor verbeterde schuldhulp aan inwoners uit te voeren.

Een nieuw online overzicht biedt hen inzage in diverse mogelijkheden voor effectieve schuldhulpverlening. Dit initiatief streeft naar uniforme, hoogwaardige dienstverlening in heel Nederland, zodat inwoners beter de weg vinden naar ondersteuning.

In maart van dit jaar lanceerden het kabinet, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de NVVK, en Divosa gezamenlijk een 'basisdienstverlening'. Dit was een reactie op een groeiend aantal mensen met hoge schulden, dat echter geen gebruik maakt van gemeentelijke hulp. Door de dienstverlening overal gelijk te trekken, wordt duidelijk wat inwoners kunnen verwachten.

Het actieplan biedt gemeenten concrete handvatten voor verschillende elementen van schuldhulpverlening, zoals financiële begeleiding tijdens en na schuldhulptrajecten en het gebruik van saneringskredieten.

Het doel is dat alle gemeenten de maatregelen uit het actieplan implementeren, waarbij de specifieke inrichting van de schuldhulpverlening aan de gemeente zelf wordt overgelaten.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Rijksoverheid
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws