facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 08, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Succesvolle pilot "Huismuis" op basisschool De Krokodaris

juni 26, 2024

Basisschool De Krokodaris uit Venray heeft recent een pilot van de taalactiviteit Huismuis succesvol afgerond.

Huismuis is een innovatieve taalactiviteit waarbij ouders en kinderen samen aan de slag gaan met lezen, spelletjes, knutselen en meer. Deze activiteit is ontworpen om het lezen te stimuleren, de Nederlandse taalvaardigheid te verbeteren en de taalbeleving binnen het gezin te versterken.

De pilot vond elke dinsdag van 15:00 tot 16:00 uur plaats en begon met 16 kinderen en 8 ouders. Dit aantal bleek te groot voor de begeleiders, waarna de groep werd teruggebracht naar een beheersbare omvang van 5 tot 8 kinderen en hun ouders. Ook jongere broertjes en zusjes waren welkom om mee te doen, waardoor het een echt familie-evenement werd.

Sylvia de Nijs, adjunct-directeur van De Krokodaris, is enthousiast over de pilot: "We zijn ontzettend blij dat deze pilot op De Krokodaris heeft plaatsgevonden. We zetten graag in op taalactiviteiten. Natuurlijk doen we dat al lang met onze lessen, maar nu ook met onze schoolbibliotheek en met de Huismuis. Lezen en schrijven is niet alleen heel belangrijk, maar ook heel leuk. En dat wordt nog duidelijker met Huismuis”. Ook na de zomervakantie zal BiblioNu weer vijf weken lang terugkomen met deze activiteit op De Krokodaris, om daarna ook op andere scholen in Venray te gaan draaien.

Na afloop van deze vijf weken zijn kinderen uiteraard zeer welkom om deel te nemen aan de Huismuis-activiteiten bij BiblioNu. Drie kinderen hebben samen met hun ouders deze stap al gezet.

Huismuis is gratis en vindt elke woensdag om 15:00 uur plaats bij BiblioNu. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom.

Ga voor meer informatie naar: www.biblionu.nl

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Basisschool De Krokodaris
  • Bron artikel: Basisschool De Krokodaris
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws