facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 18, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Meerdaags Wandelevenement Venray kijkt terug op een geweldige editie

juni 03, 2024

Onze verslaggever had zondag na afloop van het Wandelevenement een gesprek met PR woordvoerder Michel Thomassen.

Hij vertelt tegen Omroep Venray: “Wij zijn zeer tevreden met het verloop van dit wandelevenement. De afgelopen weken waren de weersverwachtingen niet ideaal en dat is lichtjes uitgedrukt. Door de regen van afgelopen weken hebben de routevrijwilligers enorm veel werk gehad om begaanbare routes te behouden en dat is hun gelukt.

We kunnen dit jaar afsluiten met 3376 wandelaars uit heel Nederland België en Duitsland en we zijn super trots. Het begint steeds meer te groeien. Een paar jaar geleden hadden we twee of drie deelnemers van buiten Nederland en nu lopen dagelijks zo'n 25 mensen uit Duitsland en België hier met ons mee.

We zijn dit jaar met wandelambassadeurs begonnen en één wandelaar uit België heeft aangeboden om wandelambassadeur in België te worden, die wil dit evenement ook in hun land promoten. Mond tot mond reclame werkt toch het beste, vind ik. De huidige wandelambassadeurs hebben allemaal meegelopen met onze tocht en dragen dit nu uit naar de rest van Nederland en ik denk dat dit in de toekomst nog veel meer wandelaars naar Venray brengt.”

Michel vertelt verder: “De route commissie bestaat inmiddels uit twintig personen en die beginnen al in september met het maken van een grove planning op de computer en ergens in maart zijn de ruwe schetsen klaar. Daarna wordt het verkend met de fiets, we willen zoveel mogelijk natuur en wat cultuur verwerken in de routes, maar dit jaar hebben we veel natuurschoon moeten schrappen om op een verantwoorde manier te kunnen wandelen. Dan is het een uitdaging om een aantal rustplaatsen te vinden die niet te ver uit elkaar liggen.

Over het algemeen hebben we eigenlijk geen negatieve reacties vernomen, natuurlijk zijn er verbeterpunten niet iedere opmerking wordt als kritiek beschouwd en daar luisteren we wel goed naar, maar we kunnen het niet voor iedereen goed doen.

André Tonen (Voorzitter MWV ,red.) kende mij als vrijwilliger bij de Venrayse fietsvierdaagse en de Singelloop. Hij vroeg mij of ik geen zin had om het wandelen in Venray een flinke boost te geven. Allereerst zijn we toen in 2018 gestart met de BMW, de Burgemeester- Wethouderstocht, samen met een veertig wandelaars. Die trok toen langs alle kerkdorpen en was 55 kilometer lang. Daarna bij de nazit waren André Tonen, Henk Apeldoorn en ik bij elkaar en daar ontstond het idee om door te pakken. Het wandelevenement was geboren.

In 2018 was de eerste editie, twee dagen met 1200 deelnemers, in 2019 werden dat drie dagen met 1500 wandelaars. Corona manifesteerde zich daarna en in 2022 werd het weer opgestart met 1800 deelnemers. Vorig jaar ruim 2600 wandelaars en nu bijna 3400 deelnemers.

Door corona waren er weinig mogelijkheden om binnen te sporten, dus gingen de mensen wandelen en nu is dat steeds meer gegroeid. Veel mensen gaan nu meewandelen om te trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse, en door het flexibele systeem kun je voor jezelf bekijken of je wat korter of een langere afstand aflegt. Je kunt iedere dag wisselen, of een dag minder lopen. Helaas is de Venrays Fietsvierdaagse mede ten onder gegaan aan het gebrek aan vrijwilligers, maar onze groep van vrijwilligers groeit alleen maar, we hebben er nu bijna 90, het voelt als één familie en we luisteren goed naar hun adviezen.

Volgend jaar is de zesde editie en die is in het Hemelvaartweekend dus op vrijdag 30 mei, zaterdag 31 mei en zondag 1 juni.

In september komen we voor de eerste keer met alle vrijwilligers weer  bij elkaar, dan worden de cheques voor de goede doelen uitgereikt en gaan we zeker proosten op een zeer geslaagd eerste lustrum.

Michel dankt als laatste Omroep Venray namens de gehele organisatie heel hartelijk voor de enorme bijdrage en niet in het minst voor het Rooyse Wandellied wat mede tot stand is gekomen samen met de collega’s van Omroep Venray. Dit moet nog groeien en wordt het lied van ons evenement!”

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Facebook MWV
  • Bron artikel: Omroep Venray
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws