facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 08, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Ruiterfestijn Meerlo in de startblokken

juni 03, 2024

Het Ruiterfestijn Meerlo beleeft van donderdag 6 tot en met zondag 9 juni alweer zijn 28e editie. Een editie die omgeven werd door de zorgen over het terrein wat gezien de overvloedige regenval nog nooit zo mooi groen, maar ook nog nooit zo nat is geweest, als voor de editie in 2024.

Gelukkig zorgen de weergoden voor een tijdige omslag waardoor de terreinen wederom in optimale staat verkeren en de vele ruiters en amazones weer in Meerlo terecht kunnen. Een concours zonder haar fenomeen Jan Custers, sedert 1956 verbonden aan Meerlo, en ons afgelopen jaar op de gezegende leeftijd van 94 jaar ontvallen. Maar vooral een concours waarbij de jeugd de opvolging heeft opgepakt zodat Meerlo ook in de toekomst op de kaart zal blijven.

De wedstrijd start met de jonge spring talenten in de Hendrix competitie op de donderdag. Op vrijdag starten de reguliere springwedstrijden op de groene graspiste en zullen de dressuurruiters op nationaal niveau acte de presence geven tot het Grand Prix niveau, in de avond gevolgd door de regionale toppers. Het hoogtepunt vormt de Grand prix springen op de zaterdag om de Grote Prijs van Meerlo welke vanaf 18.00 uur verreden wordt. De lokale favorieten Kristian Houwen, Ruud Vermeulen en Annemarie Poels zullen het op moeten nemen tegen de internationale toppers die Meerlo aan doen.

De Zondag is voor de allerkleinsten ingeruimd met het SoSo Bixie event. Met ruim 100 deelnemers, waarvan de jongste 4 jaar is, belooft dit wederom een mooie happening te worden en is er voor jong en oud alle vertier en de mogelijkheid om met deze mooie sport kennis te maken.

Voorzitter Jan Janssen is maar wat trots: “Onze prachtige terreinen aan de Megelsprong in Meerlo vormen een uniek ambiance waar publiek, sponsoren en de Paardensport elkaar treffen en er een mooi feestje van maken! En dat hopen we nog heel lang te doen.”

Voor verder informatie kunt U terecht bij: Jan Janssen, Voorzitter Rijdt met Beleid Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Lokale favoriet Ruud Vermeulen, strijdend als professional in de paardensport.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Ruiterfestijn Meerlo
  • Bron artikel: Ruiterfestijn Meerlo
Gepubliceerd in Nieuws