facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 08, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Verhaal van Henk Apeldoorn: Van Militair naar Wandelambassadeur

mei 29, 2024

Henk Apeldoorn, geboren in 1957 en opgegroeid in Enschede, heeft een indrukwekkende levensreis afgelegd.

Na de middelbare school diende hij als beroepsmilitair bij de Koninklijke Luchtmacht, waar hij zowel mooie als moeilijke plekken ter wereld zag. In 2014 beëindigde hij zijn militaire loopbaan en begon hij als vrijwilliger bij Omroep Venray en parttime bij de TU/e. In 2018 verhuisde hij naar Schijndel, vlakbij 's-Hertogenbosch.

Na zijn militaire carrière besloot Henk zijn passie voor wandelen te delen met anderen. Hij richtte Venray Loopt! op, een initiatief om beginnende wandelaars te helpen de Vierdaagse van Nijmegen succesvol en met plezier te volbrengen. Het was een groot succes; de groep wandelaars blijft tot op de dag van vandaag actief, sommigen zelfs als vrijwilligers bij het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV).

Michel Thomassen, geïnspireerd door het succes van Venray Loopt!, benaderde Henk om samen de B&W wandeltocht te organiseren. Deze tocht van 55 km, langs de mooiste plekken van Venray, werd een groot succes. Het enthousiasme van de deelnemers, waaronder de burgemeester en zijn plaatsvervanger, leidde tot de oprichting van het jaarlijkse MWV. Dankzij de inzet van Henk en zijn team, is het MWV uitgegroeid tot een bekend evenement.

Henk werkte nauw samen met André Tonen en Michel Thomassen bij de organisatie van de wandeltocht. Met André’s ervaring bij het Toeristisch Platform en Michel’s PR-vaardigheden, vormden zij een sterk team. Henk nam de verantwoordelijkheid voor de wandelroutes op zich en stelde samen met André en Michel de teams samen voor de uitvoering van het evenement, zoals EHBO, horeca en routecommissies. Zijn digitale vaardigheden kwamen goed van pas bij het vastleggen van de routes in gpx-bestanden.

Als voorzitter van de routecommissie stelde Henk de routes samen en legde hij de eerste contacten met een lokale wandelvereniging en horecagelegenheden. Hij vond het vooral waardevol om buiten zijn directe takenpakket mee te denken, wat leidde tot een solide basis voor het evenement. Zijn samenwerking met André en Michel was voor hem zeer inspirerend.

Daarnaast is Henk wandelambassadeur voor Noord-Brabant. Hij promoot het MWV binnen en buiten de provincie, werkt samen met andere ambassadeurs en maakt gebruik van sociale media en lokale wandelnetwerken. Zijn doel is om het evenement nog verder te laten groeien en wandelaars uit heel Nederland te overtuigen deel te nemen.

Henks passie voor wandelen, gevormd door zijn tijd bij Defensie, is de rode draad in zijn verhaal. Hij deelt zijn kennis en ervaring graag met anderen, wat heeft bijgedragen aan het succes van het MWV. Een bijzondere herinnering deelde hij over een wandeling in Diekirch, Luxemburg, tijdens de coronapandemie, waar hij onverwacht oog in oog stond met drie reeën. Deze ervaring liet hem zien dat elke wandeling unieke momenten kan opleveren.

Met zijn inzet hoopt Henk dat het MWV blijft groeien en een evenement wordt dat wandelaars uit het hele land aantrekt. Zijn enthousiasme en toewijding maken hem tot een waardevolle wandelambassadeur.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Omroep Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws