facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 18, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Uniek samenwerkingsproject Movie Music Night

mei 28, 2024

Op zaterdag 8 juni 2024 zal het samenwerkingsproject Movie Music Night in De Zaal in Blitterswijck plaatsvinden.

Dit unieke samenwerkingsproject tussen Fanfare Concordia Wanssum, Fanfare Eendracht Meerlo, Muziekvereniging Moed en IJver Blitterswijck en Fanfare Vriendenkring Swolgen staat in het teken van onderling verbinden en kennismaken van de leden van deze vier muziekverenigingen.

Achtergrond en aanleiding

Vorig jaar op 17 juni 2023 hebben deze vier muziekvereniging uit de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum (MeWa) onze eerste gezamenlijke MeWa-dag georganiseerd. Overdag werden voor de leden van de muziekverenigingen workshops georganiseerd. Als afsluiting van deze dag werd een concert gegeven door ongeveer 100 muzikanten, onder leiding van de 4 dirigenten. Het accent lag op samen muziek maken en muziek gerelateerd kennismaken. De leden hebben dit vorig jaar als positief ervaren en een werkgroep is aan de slag gegaan voor een vervolg.

Situatie en aanpak 2024

Vele (muziek)verenigingen hebben het in deze tijd niet makkelijk. Het ledenbestand neem af, bezetting is krap, aanwas vanuit de jeugd is beperkt, vrijwilligers en bestuurders zijn steeds moeilijker te vinden. “Vanuit deze situatie is het idee binnen de werkgroep ontstaan om met de vier verenigingen de bewustwording voor meer samenwerkingen in deze of andere vormen (o.a. uitwisselen muzikanten, samen concerten organiseren etc.) te stimuleren”, aldus werkgroep lid Rachel Beterams.

In de Mewa 2024 editie is juist gekozen voor een opzet die de “verbinding” tussen de leden van de diverse muziekvereniging bevordert en stimuleert. Vanuit de vier muziekverenigingen zijn twee projectorkesten samengesteld welke op de maandag of vrijdag repeteren. De projectorkesten zijn een mix van muzikanten uit de muziekverenigingen. Op die manier maak je op de repetitie al kennis met de andere muzikanten van deze verenigingen. Beide projectorkesten repeteren een eigen repertoire van bekende filmmuziek. Maandag is de reguliere repetitie avond van Blitterswijck en Swolgen en vrijdag die van Meerlo en Wanssum. Op beide avonden repeteren nu de twee projectorkesten.

Doel

Het doel van deze aanpak is om met elkaar het plezier van muziek maken te ervaren in een ‘dubbel’ orkest. Hierbij staat leren van elkaar, kennismaken en verbinding zoeken met andere muzikanten centraal. “We zien dat de muzikanten even moeten wennen aan een andere dirigent of andere muzikant naast zich. Daarnaast zien we dat de muzikanten elkaar steeds meer opzoeken tijdens de repetities en de pauzes. Dat is nu juist het doel”, aldus Bart Lemmen van de werkgroep.

Overdag op 8 juni worden er leuke activiteiten gehouden voor de muzikanten van de vier verenigingen, wederom in de mix met elkaar.

Op 8 juni a.s. om 20.00 u zal de ingestudeerde filmmuziek van de twee projectorkesten voor het publiek te horen zijn. Dit concert zal plaatsvinden in De Zaal (Plein 4) te Blitterswijck en is gratis toegankelijk. Wil jij een avond weg zwijmelen in herkenbare filmmuziek van Harry Potter, Grease, Lawrance of Arabia of Zorro maar ook Pirates of the Caribbean, Greatest Showman en nog veel meer, kom dan gerust luisteren.  Iedereen is van harte welkom.

Voor meer informatie of vragen neem gerust contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

MeWa Movie Music Night 2024 04 23 DEF

Aanvullende informatie

  • Bron foto: MeWa orkest
  • Bron artikel: Bart Lemmen
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws