facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 08, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Politie Venray test nieuwe elektrische auto

mei 17, 2024

Wellicht is het u al opgevallen: de politie in Venray rijdt een nieuwe auto. Het is een test van twee weken, die onlangs gestart is. Op de foto ziet u de Ford Kuga FHEV, dit is een hybride auto.

Dat betekent dat de auto tijdens het rijden de accu zelf laadt. Daarnaast heeft deze auto een benzinemotor. Deze versie levert het merk in principe niet in Nederland, maar voor de politie maakt Ford een uitzondering. Het betreft een 2.5 viercilinder benzinemotor die samen met een elektromotor 190 pk of 200 Nm als krachtbronnen heeft. Daarom heeft deze auto veel vermogen om snel bij een noodsituatie ter plaatse te kunnen zijn.

Opvallende nieuwe kenmerken zijn een andere lichtbalk, hier zitten de zgn zwaailampen in en het stopbord zit in de zonneklep van de bijrijder. De komende vier jaren zullen alle auto’s vervangen worden door de merken Ford en BMW. De Mercedes B-klasse zal langzaam uit het straatbeeld verdwijnen.

In totaal heeft politie Nederland drie Ford Kuga’s om te testen, waarvan één nu in basisteam Venray-Gennep. In totaal gaat de overheid ca. 1100 van deze auto’s aanschaffen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Edward Media
  • Bron artikel: Edward Media
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws