facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 08, 2024
     
Gemist kijk live luister live

VieCuri-campagne genomineerd voor Galjaardprijs

september 20, 2023

Ziekenhuis VieCuri wil huidkanker uit de wereld helpen. Hiervoor ging het ziekenhuis aan de slag met het bewustmaken van kinderen van het belang van zonbescherming.

Dermatoloog Karen van Poppelen is het boegbeeld van de campagne. Zij reikte afgelopen juni gratis zonnebrandcrème en een lespakket uit aan alle basisscholen in Noord-Limburg. Van Poppelen kwam ook met het idee om uit de corona periode overgebleven desinfectie palen om te bouwen tot zonnebrand dispensers. De ‘smeerpalen’ zie je steeds meer op andere plekken terug, denk aan festivals, ijssalons, op het strand en bij andere ziekenhuizen.

De scholen geven aan dat kinderen zich nu vaker insmeren, vaker de schaduw opzoeken en vaker beschermende kleding dragen. 95% van de scholen wil volgend jaar opnieuw aandacht besteden aan het onderwerp.

Het succes leidt nu tot een top-10 nominatie voor de landelijke Galjaardprijs voor beste communicatiecampagne van het jaar. De Galjaardprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het beste communicatieproject in het publieke domein. De uitreiking is op 2 november.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: VieCuri
  • Bron artikel: VieCuri
Gepubliceerd in Nieuws