facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 08, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Commissie vergadering wonen gemeente Venray 6 juni 2023

juni 09, 2023

Westsingel Venray Bouw uitgesteld (Hoek Westsingel / Langstraat)

Het bouwbesluit voor de Westsingel in Venray is afgelopen dinsdagavond door de gemeenteraad en college unaniem uitgesteld. De reden is dat er 2 bezwaarschriften die tijdig waren ingediend niet waren meegenomen in de besluitvorming. Daarom is nu afgesproken om een besluit te nemen na de zomervakantie over de voorgenomen bouwplannen.

Aangepaste nieuwbouw plannen Leunen Zuid

In de Commissie Wonen werd ook uitgebreid stil gestaan bij de aangepaste nieuwbouwplannen voor Leunen Zuid. Het College moest de Nieuwbouw plannen aanpassen na een uitspraak van de Raad van State. Zij stelden een bewoner in het gelijk die veel zorgen heeft over de mogelijk toenemende verkeersdrukte. Het gevolg is dat er een nieuwe ontsluiting komt via de Alblonstraat . De raadsleden hadden veel vragen over de verkeersveiligheid, en de bereikbaarheid voor de hulp diensten via de Alblonstraat. Nadat alle vragen naar tevredenheid waren beantwoord werd het aangepaste plan unaniem aangenomen. Als er binnen 6 weken geen nieuwe bezwaren zijn ingediend kan er worden gestart.

50 nieuwe woningen in Oostrum

Voor de burgers die graag in Oostrum willen wonen was er dinsdagavond goed nieuws het plan om 50 nieuwbouw woningen in Oostrum neer te zetten werd unaniem aangenomen. Wel waren er zorgen over de betaalbaarheid van de huizen voor de toekomstige bewoners. Tevens is al bekend dat de vraag naar de woningen veel groter is dan het huidige aanbod.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Janssen Wuts
  • Bron artikel: Redactie Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws