facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 18, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Michiel Uitdehaag nieuwe burgemeester van Venray

februari 07, 2023

De gemeenteraad van Venray heeft Michiel Uitdehaag voorgedragen als nieuwe burgemeester van Venray. Uitdehaag (D66) is momenteel burgemeester op Texel. De officiële installatie vindt plaats vóór de zomervakantie.

Michiel Uitdehaag is sinds januari 2016 burgemeester op Texel, een Waddeneiland met 14.000 inwoners. De 43-jarige D66 politicus is geboren in West-Brabant. Eerder was hij wethouder in Wageningen waar hij ook gestudeerd heeft.

Henk Bisschops, voorzitter van de vertrouwenscommissie, over de keuze voor Uitdehaag:
"We hebben de mening van onze inwoners meegenomen in de profielschets die op 16 november 2022 werd gepresenteerd. We hebben gezocht naar een enthousiaste aanvoerder, een betrokken en doortastende burgemeester voor de toekomst van Venray. 15 Kandidaten hebben gesolliciteerd.
We zochten een burgemeester voor en van ons allemaal. Iemand die het voortouw neemt in maatschappelijke en bestuurlijke opgaven. Die vertrouwen uitstraalt, een verbinder en een netwerker is en doortastend is op het gebied van zorg en veiligheid. We denken dat we die met de persoon van Michiel Uitdehaag hebben gevonden."

Uitdehaag wordt nu, zoals de procedure voorschrijft, voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken. Die doet een voordracht aan de koning, die Uitdehaag officieel benoemt. De verwachting is dat de installatie van Michiel Uitdehaag als nieuwe burgemeester van Venray vóór de zomervakantie plaatsvindt.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Persdesk gemeente Venray
  • Bron artikel: Persdesk gemeente Venray
Gepubliceerd in Nieuws