facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Vijfde Editie pleinfeest Vör de kerk op ’t plein in Overloon

november 13, 2023

11 november, de elfde van de elfde, wordt carnavalsseizoen traditieget geopend met een groots pleinfeest in Overloon: "Vör de kerk op ’t plein, een feest vör iederiën", georganiseerd door carnavalsvereniging De Huibuuke. Dit evenement trekt jaarlijks vele bezoekers uit Overloon en omliggende dorpen en biedt een uitgelezen kans om in de carnavalssfeer te komen en kennis te maken met de prachtige tradities die bij dit feest horen. Het is tevens een gelegenheid om met vrienden en bekenden samen te komen en te genieten van een gezellige dag uit.

 
Het Elfde van de Elfde feest in Overloon staat bekend als een van de grootste in Brabant en wordt met veel enthousiasme en trots in ere gehouden. Het is een buitenfeest dat past in de trend van groeiende populariteit van buiten carnaval, waar het aantal bezoekers steeds toeneemt, van 900 tot een maximum van 3750 mensen. Het hoogtepunt van het pleinfeest is de onthulling van het nieuwe Prinsenpaar, dit jaar Prins Joep I & Prinses Loes, die deze Carnaval over het Huibuukeland zullen heersen.
 
Naast de onthulling van het Prinsenpaar biedt het feest ook tal van optredens om de bezoekers te vermaken, waaronder optredens van Carnavalsband.nl, La Bamba, DJ Mick, Maik & Kyra, Spik en Span, Bjorn en Mieke, Heite Soep, Pruuf Mar, Rempetemp, Goedzat, Schorre Chef & MC Vals, en Verrékkes Moj. Deze artiesten zorgen voor een gezellige sfeer en brengen diverse carnavalsnummers ten gehore, waardoor menig carnavalsliefhebber niet kan wachten om de dansvloer te betreden en zich samen met anderen uit te leven op de aanstekelijke muziek. Daarnaast zijn er op het plein diverse eet- en drinkgelegenheden te vinden, waar bezoekers kunnen genieten en zich ondergedompeld voelen in de carnavalssfeer. De afsluiting van elfde van de elfde was er nog vuurwerkshow “Vör de kerk op ’t plein
 
Voor meer informatie over het carnaval en andere evenementen georganiseerd door de Carnavalsvereniging De Huibuuke, kun je terecht op hun Facebook-pagina (facebook.com/huibuuke) of op hun officiële website http://www.huibuuke.nl/.
 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Albert Hendriks
  • Bron artikel: Albert Hendriks
Gepubliceerd in Vastelaovend