facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 06, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

Koren op de molen in Merselo
Zondag, 06 Oktober 2024, 11:00 - 16:00

Ter gelegenheid van de Limburgse Molendag op zondag 6 oktober is molen Nooit Gedacht in Merselo van 11.00 uur tot 16.00 uur (gratis) geopend voor publiek. Met het thema “koren op de molen” treden om 13.00 uur het zangkoor Ars Musica uit Venray op en om 14.00 uur Happy Sound uit Merselo.

Als er voldoende wind is zal de molen natuurlijk draaien en geven de molenaars rondleidingen en kunt u gebruik maken van een kopje koffie/thee met lekkernijen van molenmeel gebakken.

Koren op de molen

Het terugkerende thema op de Limburgse molendag is ‘Koren op de Molen’. Dit jaar optreden van Ars Musica onder leiding van Jos Ardts. Dit zangkoor heeft een uitgebreid repertoire met o.a. barok, volksliederen, klassieke en lichte muziek. Daarnaast treedt Happy Sound uit Merselo op onder leiding van dirigent. Marcel Engelen. Het repertoire van Happy Sound is erg afwisselend van Engelstalig, Nederlands en dialect liederen tot modern en lichte muziek.

Stralend middelpunt

De enthousiaste molenaars geven rondleidingen en vertellen alles wat u altijd al wilde weten over de werking en de historie van de molen. U zult meteen als u Merselo binnenkomt al zien dat de molen er als stralend middelpunt bij staat.

Lekker(s) bakken

Voor wie meer wil weten of ideeën wil opdoen over het bakken van brood en andere lekkernijen van molensteen-gemalen meel, is er ook alle gelegenheid deze dag. Bovenal kunt u proeven welke rijke smaken de verschillende ‘bak-mixen’ hebben, die in het assortiment zitten.

Locatie Molen Merselo