facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

Muzikante Jori van Gemert in Venrays museum
Zondag, 11 Augustus 2024, 14:00

Na Damien van Elburg en diverse regionale dichters is het zondag 11 augustus de beurt aan Jori van Gemert alias Cloud Cukkoo om op te treden in het Venrays Museum tijdens de tentoonstelling rond het thema ‘Kieke of blieke’.

Het Venrays Museum en Schijt aan de Grens zijn enorm blij dat ze Jori hebben weten te strikken. De veelzijdige muzikante uit Cuijk is een groot singer-songwritertalent. Ze studeerde aan de Rockacademie in Tilburg, speelde toetsen en zong met Etan Huijs en deed al backing vocals bij Marco Borsato. Verder is ze zangdocente en coacht enkele koren. Ook werkt ze als programmeur in de schouwburg van Cuijk.


Maar in Venray is Jori als haar alter ego Cloud Cukkoo te zien en te horen. Op haar eerste album ‘Half Forgotten Dream’ put ze onder meer uit herinneringen aan haar jeugd, waarin ze gepest werd omdat ze dik was. Inmiddels heeft ze haar lichaam omarmd en staat (en zit) ze fier op het podium. Ze noemt haar muziek met een knipoog ‘danceable depression’. Het nummer ‘Alice’ van het album werd in Duitsland gebruikt door twee dansers in de finale van het tv-programma ‘Lets’s dance’ en werd daarna -tig keer gestreamd en werd trending op muziekzoekmachine Shazam. Het zorgde voor landelijke bekendheid, een platendeal en tal van (radio-) optredens en interviews. Zondag zal ze het vast wel spelen in het Venrays Museum. Aanvang 14.00 uur. Een kaartje kost € 5,- p.p., inclusief bezoek aan de tentoonstelling ‘Kieke of blieke’ met werk van vijftig regionale kunstenaars.

Voor vrijwilligers van Schijt aan de Grens is de toegang gratis.

Locatie Venrays Museum