facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

Het Rozenfeest 2024: een eeuwenoude traditie in een nieuw, kleiner jasje
Van Vrijdag, 09 Augustus 2024
Tot Zondag, 11 Augustus 2024

n Lottum wordt van 9 tot en met 11 augustus het Rozenfeest 2024 gevierd. Het evenement is een afgeleide van het vroegere Rozenfestival, dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trok maar in 2018 aan haar eigen succes ten onder ging. Twee jaar terug leefde het feest weer op, toen het dorp ‘100 jaar rozen in Lottum’ vierde. De enthousiaste reacties op dit, zij het veel kleinschaligere dorpsfeest, heeft de organisatie doen besluiten om ook dit jaar weer een Rozenfeest te organiseren: een driedaags dorpsfeest met livemuziek, horeca, een braderie, kinderactiviteiten en natuurlijk de roos als centrale thema.

DE ROZENHOF

Het hart van de festiviteiten is de Rozenhof en haar prachtige rozentuinen. De Rozenhof is hét podium voor de gezonde duurzame tuinroos en potroos, waarbij het biologisch evenwicht een belangrijke rol speelt. Bezoekers vinden er informatie over de teelt en historie, maar bovenal over de milieuvriendelijke verzorging van kwaliteitsrozen zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. De vele soorten rozen in de rozentuin staan vanaf juni in volle bloei in de mooi aangelegde rozenperken. Ook is er een Rozenkenniscentrum en een Rozenmuseum op het terrein. Het museum toont een moderne tentoonstelling over de historie en de ontwikkeling van de roos, en de culturele en religieuze betekenis ervan.

ROZENMOZAÏEKEN

Tijdens het Rozenfeest krijgen bezoekers de kans om de schitterend aangelegde tuinen van de Rozenhof te verkennen, die speciaal voor het feest aangekleed worden met extra rozenobjecten en -mozaïeken. Er zal een stand-in fotomoment zijn waar iedereen, jong en oud, als een echte Rozenkoningin op de foto kan gaan. Het programma van het Rozenfeest omvat verder een uitgebreid muziekprogramma. De muzikale aftrap wordt verzorgd door de Koninklijke Harmonie van Lottum. Ook op zaterdag en zondag is er continu (live)muziek te beluisteren van onder meer Angels Rule en Balloon, en uiteraard zijn er ook hapjes en drankjes verkrijgbaar. Voor de jongere bezoekers worden er in het weekend volop leuke, creatieve en educatieve kinderactiviteiten georganiseerd. Op de braderie kan het publiek terecht voor onder meer kunst, ambachten en diverse rozenproducten. En op zondag wordt er weer een speciale, nieuwe roos gedoopt. Door wie, dat is nog even een verrassing!

Kortom, het Rozenfeest 2024 belooft een onvergetelijk weekend te worden. Met een gevarieerd programma van activiteiten op een prachtige locatie is het Rozenfeest zowel geschikt voor gezinnen en het wat jongere én oudere uitgaanspubliek als voor liefhebbers van rozen, muziek en gezelligheid.

Locatie Rozenhof Lottum