facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

Eerste Buffet voor kinderen met voedselallergie
Zaterdag, 20 Januari 2024, 15:00 - 19:00

Buffet voor kinderen met voedselallergie

Eten zonder erover na te denken. Niet bang te hoeven te zijn dat er misschien een allergische reactie volgt.’ Dat is wat ziekenhuis VieCuri graag wil bieden aan kinderen met een voedselallergie. Daarom organiseert het Kinderallergiecentrum op zaterdagmiddag 20 januari de eerste editie van het allergeenvrije buffet.

Dit buffet wordt gemaakt door de eigen koks van VieCuri. Voorafgaand aan het buffet zijn er workshops voor ouders en activiteiten voor kinderen. Zo worden er praktische tips gegeven waar je in de supermartk of tijdens een kinderfeestje op moet letten. Ook kunnen de ouders in gesprek gaan met elkaar.  Daarnaast geeft de kinderarts uitleg over wat er precies gebeurt bij een allergische reactie en hoe de noodmedicatie dit proces tot stilstand kan brengen.

Aanmelden kan via www.viecuri.nl/kinderallergiecentrum. Ook de broertjes of zusjes van de kinderen die dagelijks met deze beperking  te maken hebben zijn welkom. Het buffet vindt plaats van 15.00 tot 19.00 in VieCure Venlo. Er zijn geen kosten aan verbonden 

Locatie VieCuri Venlo