facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

Klok & Peel presenteert avondje over de bever
Maandag, 15 Januari 2024, 19:30

'De bever, knuffeldier, lastpak of toch iets anders....? Dat is de titel van een lezing die Willy de Koning en Hettie Meertens op maandag 15 januari verzorgen in Museum Klok & Peel.

De lezing begint om 19.30 uur; inloop vanaf 19.00 uur. Belangstellenden betalen 6 euro entree (incl. kopje koffie/thee). Reserveren is niet nodig. Men kan terecht via de zijingang van het museum aan de Ostaderstraat in Asten.

Willy de Koning volgt en filmt al sinds 2007 bevers. Uit de enorme hoeveelheid beeldmateriaal en opgedane kennis heeft ze diverse films samengesteld met een compleet en actueel verhaal over het leven van de bever. Verder schreef ze over de bever o.a. het boek 'Avonden aan de Waterkant'.

Tijdens haar lezing gaat ze in op de leefwijze van de bever, z'n uiterlijke kenmerken, de sporen die het dier achterlaat, de leefomgeving en z'n aanpassingsvermogen. Verder komen de oorzaken van het verdwijnen van de bever aan de orde en de herintroductie in de jaren 80 van de vorige eeuw.

De lezing wordt verlevendigd met beverattributen. Ook toont Willy de Koning haar film 'Bevers in Nederland'. Hettie Meertens, ecoloog en werkzaam bij Ark Rewilding Nederland, zal het verhaal van Willy aanvullen met ecologische aspecten rond de bever.

Locatie Museum Klok & Peel, Ostaderstraat 23 5721 WC Asten