facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

Open atelier Marit Westerhuis bij Odapark
Van Zaterdag, 25 November 2023 -  13:30
Tot Zondag, 26 November 2023 - 17:00

Kunstenaar Marit Westerhuis uit Amsterdam verblijft sinds 1 september bij Odapark als 'artist in residence' namens het Mondriaan Fonds.

Ze verdiepte zich afgelopen maanden in het groeiende aantal mega distributiecentra in Noord-Limburg en de impact daarvan op het landschap en omwonenden. Ze werd hierbij vooral getriggerd door een verhaal over een kapel die moest wijken voor een van de distributiecentra. Op hun beurt staan de oudste kapellen in de regio vaak boven op nog oudere heidense heiligdommen. Herhaalt de geschiedenis zich? Maakt ook nu weer een nieuwe 'religie' (die van het online shoppen) een einde aan het oude geloof?

Gezien de hoeveelheid tips en verhalen over de distributiecentra die Marit binnenkrijgt is het een onderwerp dat velen in de regio nauw aan het hart gaat.

Op 25 en 26 november opent Marit Westerhuis tussen 13:30u en 17:00u de deuren van haar atelier in Odapark voor publiek om haar onderzoek te delen en te tonen op welke manier ze dit artistiek gaat vertalen. Hoe zilvergieten, ledlampen, boomstammen van het internet en eeuwen oude relieken samenkomen in een nieuw werk.

Locatie Odapark Venray