facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

Literair Café Venray ontmoet Hanan Faour en Paul Driessen
Zondag, 19 November 2023, 11:00

Voor zondag 19 november a.s. stond een schrijversbijeenkomst met Nina Polak in het Theehuis van het Odapark gepland. Echter via de Schrijverscentrale annuleerde Nina, om gezondheidsredenen, al haar lezingen voor 2023.

Literair Café Venray heeft voor deze zondagmorgen een zeker aansprekende en ook unieke alternatieve invulling gevonden in Hanan Faour en Paul Driessen, beiden lokaal Venrayse auteurs. Deze literaire ochtend vindt plaats op 19 november weer in het Theehuis van het Odapark in Venray, Merseloseweg 117, 5801CC, Venray en begint om 11.00 uur.

Hanan Faour

Hanan Faour (Venray, 1998) is een Nederlands-Libanese schrijfster, die verhalen vertelt in tekst, beeld en HTML. Zij studeert af aan Creative Writing ArtEZ , Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, waar ze inmiddels zelf lesgeeft. Zij wint de El Hizjra Literatuurprijs, toegekend door de stichting El Hizjra, die zich inzet voor het cultureel erfgoed van migranten uit de verschillende Arabische gebieden. Zij draagt voor tijdens het ‘Nieuw Typesfestival en werk van Hanan verschijnt in ‘De Revisor’, ‘Mooie Woorden’ en ‘Crossing Border’. ‘Als we allemaal thuis zijn’, (2020), een novelle in kleine oplage, schreef zij als afstudeerwerk aan de Creative Writing ArtEZ. ‘Schervenstad’ (2022), is haar debuutroman, waarmee zij wordt genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs 2023.

Irma Verhagen zal Hanan Faour over haar roman ‘Schervenstad’ interviewen.

Paul Driessen

Paul Driessen is, zoals men zegt ’leraar in ruste’. Ruim 25 jaar is hij wiskundeleraar op de middelbare school. Na zijn pensionering in 2020 besluit hij zijn oude hobby, schrijven, weer op te pakken. Met in 2023 als resultaat, ‘Schoolstrijd 2.1’. Paul Driessen beschrijft zijn ervaringen als wiskundeleraar in een roman. Weliswaar fictie, maar wel gebaseerd op diens ervaringen in het onderwijs. In ‘Schoolstrijd 2.1’ is Paul Driessen erg kritisch over de gang en stand van zaken in het hedendaagse onderwijs. Deze kritiek drukt hij op aansprekende wijze en in duidelijke bewoordingen uit. ‘Schoolstrijd 2.1’ gaat over een leraar uit de vorige eeuw, die ‘probeert te overleven en zich staande te houden in het onderwijs van nu’. Paul Driessen maakt zich zorgen over het huidige onderwijs. Hij ziet telkens weer de basiskennis van leerlingen, zoals lezen, rekenen en schrijven meer afbrokkelen. ‘Schoolstrijd 2.1’ is een psychologische roman over de worsteling van een docent in het huidige onderwijs.”

Victor Elfring zal Paul Driessen zijn roman Schoolstrijd 2.1 interviewen.

Roojboek is aanwezig met ‘Schervenstad’ en ‘Schoolstrijd 2.1’ en beide auteurs zullen hun roman op uw verzoek signeren. De entree is voor seizoenpashouders gratis, BiblioNu-leden betalen € 10,- en overige bezoekers € 12,50. Betaling is op zondag 19 november a.s. nog à contant.